Sendika çalışanlarından havalimanlarında iş yavaşlatma kararı Sendika çalışanlarından havalimanlarında iş yavaşlatma kararı

Oscar ödüllü oyuncu Cate Blanchett'ın, 77'nci Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıda giydiği elbise ile Filistin bayrağına gönderme yapması festivale damga vurdu. Blanchett'in seçimi sadece bir kırmızı halı defilesi değil, aynı zamanda Gazze'ye bir selam niteliğindeydi.

Söz ile olmasa da görüntüsüyle yaptığı bir çağrıya dönüştü

Cate Blanchett, 77. Cannes Film Festivali kapsamında "The Apprentice" filminin galasında, özel Jean Paul Gaultier takımıyla damga vurdu. Filistin bayrağının renklerinden esinlenen detaylara sahip tasarım elbise, özellikle ikonik Cannes kırmızı halısının temsil ettiği kırmızıyla birleşince Blanchett'in söz ile olmasa da görüntüsüyle yaptığı bir çağrıya dönüştü.

Farklı seslerin cılız kaldığı bir atmosferde gerçekleşiyor

14 Mayıs'ta başlayan Cannes Film Festivali'nin 'Ana Yarışma' seçkisinde Paul Shrader, Francis Ford Coppola, Yorgos Lanthimos ve Andrea Arnold gibi usta sinemacıların filmleri yarışıyor. Festivalde filmler kadar İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı politik mesajlar verilip verilmeyeceği ve festival emekçilerinin grevi de merak ediliyordu. Ancak Cannes Film Festivali bu yıl, mücevher, kozmetik ve lüks giyim markalarının yüzleri olarak kırmızı halıda boy gösteren ünlü isimlerin ve yarışma filmleri dışındaki konuların alan bulamadığı, Blanchett gibi birkaç kişinin mesajları dışında farklı seslerin cılız kaldığı bir atmosferde gerçekleşiyor.

Kaynak: Haber Merkezi