Puan kaybından da öte oynanan futbol umut vermiyor.

Mallorca ve Las Palmas maçlarındaki puan kayıplarına kızan Ancelotti sorunu tespit ettiğini açıkladı. Çözüm için çabaladığını söyledi.

Peki Ancelotti sorunu nasıl çözecek? Cevabı kendisi biliyor. Sorunları ise biz anlatalım.

KALE

Courtois'nın koruduğu Real Madrid kalesinde sorun yok. Belçikalı kaleci takımını yenilgiden kurtaracak kurtarışlar yapmaya devam ediyor.

DEFANS

Savunma maalesef zayıf, ancak elde pek fazla seçenek yok. Militao ve Rüdiger'den başka sağlıklı stoper yok. İkisi de şu ana kadar iyi idare etti. Ancak bekler de sorun var. Geçen senenin yıldızı Carvajal formsuz. Mendy ise formsuzdan da öte kötü oynuyor. Yedekleri Lucas Vazquez hücumda iyi defansta ise etkisiz. Fran Garcia için de aynı durum geçerli.

ORTA SAHA

Problemin ana kaynağı burada. Kroos olmadan orta saha çalışmıyor. Alman oyuncunun verdiği denge gidişiyle kayboldu. Bellingham, Mallorca'da bu görevi tam olarak yerine getiremedi.

Ancelotti maç içinde taktik değiştirerek sorunu çözmeye çalıştı, olmadı. Bir başka dert de yavaş olan ve oyunu yönlendiremeyen Tchouameni. Savunmada da eksik kaldı. Camavinga sakat. Arda Güler, Valladolid maçında orta sahanın önünde oynatıldı ama tüm takıma o da uydu ve etkili olamadı. Las Palmas maçında ise sonradan oyuna girip aynı bölgede bu kez daha etkili oldu.

HÜCUM

Rodrygo, Vinicius ve Mbappe korkutucu görünseler de aslan değil fare etkisi yarattılar. Hiçbiri belirleyici olamadı. Mbappe santrfor ama gol atamadı. Vinicius ise bencilliğin sınırlarını zorluyor. Rodrygo biraz daha fazla çabalıyor ancak o da yeterli değil. Brahim ve Endrick, Valladolid karşısında sonradan oyuna girip etkili oldular.

Ancak Las Palmas karşısında Brahim Diaz tel tel döküldü. Endrick ise zorlasa da bu kez gol atamadı. Futbol yorumcuları Mbappe'nin sol kanatta oynaması gerektiğini düşünüyor. Vinicius'un ortaya çekilmesinin daha doğru olacağına inanıyorlar. Ancak sorun şu ki 3 futbolcu da sol kanat oyuncusu ve oyun sırasında hepsi sol kanada doğru gitme eğiliminde. Real Madrid'de bu noktada çöküyor. Ayrıca üçü de savunma yapmaktan aciz.

Roland Sallai, Galatasaray tarihindeki 207. yabancı futbolcu oldu Roland Sallai, Galatasaray tarihindeki 207. yabancı futbolcu oldu

SİSTEM

Ancelotti taktiksel değişikliklerle sorunu çözmeye çalıştı. 4-3-3 onun favori taktiği ama bu oyuncularla işlemedi. Maç içinde taktiği 3-2-3-1, 4-4-2 ve hatta 4-1-4-1'e çevirdi. Ancak aradığı dengeyi bulamadı.

Kaynak: Haber Merkezi