'Cumhur Bizim, Türkiye Hepimizin' temasıyla düzenlenen açık hava toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Mersin, kardeşliğin timsalidir. Burada ayrımcılığa yer yoktur. Mersin son 5 yıldır yerinde saymaktadır. CHP zihniyeti sınıfta kalmış, hepten çuvallamıştır. Geride kalan 5 yıllık hüsran döneminin telafisi lazımdır. Aldatma ve anafor siyasetine son verilmelidir. CHP siyaseti sınıfta kalmıştır.  Bu nedenle yapamayan gitmeli, yapacak olan gelmelidir.

“Yıkım ve yalan belediyeciliğinin 63 günü kaldı”

Yalanve yıkım belediyeciliğinin 63 gün ömrü kaldı. Mersin’de yaşayan herkesin elinden tutacağız. İlgisiz kimse kalmayacak. Mersin’den Ankara’ya otoyolu tamamlayacağız.

İsrail soykırım suçu işliyor, artık bu kan durmalı. Filistinlilere karşı işlenen savaş ve soykırım suçunun cezasız kalmaması uluslararası toplumun vicdan ve insanlık borcudur.

Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği

"ABD, Suriye ve Irak'tan çekilmelidir"

ABD, Irak ve Suriye’deki varlığımızdan son derece huzursuzdur. Operasyonların icrasından memnuniyetsizdir. Peki ABD, Suriye’de ne arıyor? Irak’ta ne geziyor? Teksas krizinden sonra ABD’nin komşu ülkelerdeki varlığı gayri ahlakidir. ABD’nin Suriye’den ve Irak’tan tamamiyle çekilmesinden başka mantıklı bir seçenek kesinlikle yoktur.

İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasının ardından ABD’nin sözünde durarak F-16’larla ilgili beklentimizi derhal karşılaması müttefiklik namusudur. Türkiye egemenlik haklarından vazgeçmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti milli ve üniter bir devlettir; hiç kimse bu tarih gerçeğini değiştiremeyecektir.

"Demlenmiş CHP terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır"

Demlenmiş CHP, terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. TBMM’de terör saldırılarına karşı hazırlanmış ortak metinlere imza atmayan bu CHP’dir. Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP işgal edilmiştir. Mersin’i demlenmiş CHP musibetinden arındırmak milli güvenliğimiz, huzurumuz, onurumuz adına mecburiyettir.

MHP ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu müddetçe demokrasi güvence altındadır. Türkiye’nin temel ve öncelikli meselelerinin köklü çözümlerle buluşturulması hususunda, her çalışmayı yapacak yine Cumhur İttifakı’dır. Türkiye’nin ne geçmişinde ne de geleceğinde zillete yer yoktur.

Unutmayınız; elbette yapacağız. Hep birlikte başaracağız. Aziz vatandaşlarım, 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde pekişip, Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşü inşallah seriye bağlanacaktır. Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye diyoruz. Yerelde iktidar, ülkede istikrar iradesindeyiz. Aklın yolu birdir. Genelden yerele birlik, ülkemizde yönetimde dirlik amacındayız.

Ayırmadan, ayrışmadan Mersin için canla, başla çalışacağız. Mersin için üreteceğiz, geceyi gündüze katacağız.

Kaynak: Haber Merkezi