İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Arama kurtama çalışmalarında yaklaşık 1800 kişi görev yapıyor. Yapılan tüm değerlendirmelerde, aradığımız arkadaşların beşinin bir konteynerin içinde yer aldığı ve üçünün bir araç içinde aynı bölgede yer aldığı diğer şoförün kamyon içinde farklı bir bölgede olduğu değerlendiriliyor" dedi.

Yerlikaya, "100 dönüme yayılmış bir kütleden bahsediyoruz. Bu kütle içinde bir avantajımız var. Araç içinde olan ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık. Bu radar taramalarıyla bu araçlar ve konteynerle ilgili bir iz alır almaz oraya odaklanıp mesafe almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Soruşturma devam ediyor"

Maden şirketinin bir ihlali olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Yerlikaya, "Bir ihlal var-yok meselesinin izahıyla ilgili idari soruşturma, adli soruşturma eş zamanlı devam ediyor. Bu soruların hepsine yanıt bulacaksınız, merak etmeyin. Ama daha 24 saat olmadı" diye konuştu.

Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı

Kaynak: Haber merkezi