CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu CHP, tasarruf tedbirleri düzenlemesinin bazı hükümlerinin iptali için AYM'ye başvurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta "Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı"nda konuştu. Erdoğan, Malazgirt'in türklerle birlikte tüm müslümanların zaferi olduğunu söyledi. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle; 

Bugün 85 milyon olarak hep beraber şanlı zaferin yıl dönümünü gururla, minnetle tam 953 yıldır değişmeyen heyecanla kutluyoruz. Malazgirt, zulme karşı kenetlenmenin zaferidir. Üzerinden geçen 953 yıla kadar Malazgirt ruhu bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Üstte mavi gök çökmedikçe kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatmaya devam edecek. Malazgirt bir zaferden öte yurt medeniyet doğuran bir inşa hareketinin de bir başlangıcıdır.

"Malazgirt Zaferi, ayrıca Kudüs'ün fethinin önünü açan stratejik bir dönüm noktası olmuştur"

Bu toprağı, taşı, coğrafyayı vatan yapmak için ruh gerekir, kültür gerekir, bilinç gerekir, inanç gerekir. Tüm bunlarla birlikte o toprakların hamurunu kanla karmak, imanla yoğurmak, terle sulamak gerekir. Millet oalrak Malazgirt sonrasında Anadolu'yu işte böyle vatan yaptık. 

Fethettiğimiz her yeri camilerle, kütüphanelerle, medreselerle donattık. Anadolu'nun ezeli ve ebedi Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilan ettik. İstanbul'un fethine giden sürecin en kritik adımı Malazgirt'te atılmıştır. Malazgirt Zaferi, ayrıca Kudüs'ün fethinin önünü açan stratejik bir dönüm noktası olmuştur. Alparslan'ın ordusunda Kürtler, Araplar ve İslamla müşerref olan diğer kavimlerden Müslümanlar düşmana karşı omuz omuza savaşmış, mübarek kanları işte bu topraklarda birbirine karışmıştır. Sultan Alparslan'ın sancağı atında kurulan güçlü ittifak 953 yıldır kutladığımız zaferi bize armağan etmiştir. Malazgirt, Türklerle birlikte tüm müslümanların zaferidir.

"Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan fitne odaklarına geçit vermedik, vermeyeceğiz"

Tarihi öğrenmeyenler, onu tekrar yaşmak mecburiyetinde kalırlar. Tarih ezberlenmek için değil, ders ve öğüt alınıp medeniyet tuğlamızın üzerine yeni zaferler eklemek için vardır. 

Malazgirt Zaferi, inancın ve imanın yanı sıra, birliğin ve beraberliğin meyvesidir. Milletçe zorlukların üstesinden ancak bir olursak geliriz. Farklılıklarımız üzerinden biri ayrımaya çalışanlara, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan fitne odaklarına geçit vermedik, vermeyeceğiz. 

Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümünde bu toprakları vatan yapan atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. 

Muhabir: Şevval Dalgıç