MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim Programı'nda açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Buldukları leşin etrafında kanat çırpan akbabalar gibi akıllarınca zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğramaya yine mahkum olacaktır. Ülkü Ocakları ve MHP ile ilgili iddialar ayağımızın altındadır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Özellikle bilmenizi istiyorum ki Türk gençliği İstiklal bereketimizdir. Milliyetçi Ülkücü gençlik ise Türk gençliğinin özü, özgüvenidir. Bir yönüyle tarih, yaşamayı becerememiş, hayata tutunamamış sayısız toplumlar için onları acımasızca öğüten bir değirmenin tanımıdır. Dünya coğrafyası ayakta duramamış yüzlerce toplumun bugün enkaz haline gelmiş kalıntılarıyla doludur. 

Eğer varlığınızdan birileri ürküyorsa, fitne fesat okları devamlı üzerine geliyorsa biliniz ki yolunuz doğru, önünüz açıktır. Yeter ki birlik ve bütünlüğünüzü zaafa uğratmayınız. Yeter ki duruşunuzdan taviz vermeyiniz. Ülkü Ocakları kurulduğu ilk günden bu yana pek çok haksız suçlamaya maruz kaldı. Ülkü Ocakları'nda yetişmiş birisi olarak elbette her şeyin tanığıyım. Ama şunu hatırlatmak bir dava görevimdir: Ülkü Ocaklar Türk milletinin aşılamayacak hisarı, teslim alınamayacak kahramanlık timsalidir. 

Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği Cevdet Yılmaz: En güçlü dayanağımız Türk dünyasının birlik ve beraberliği

"Karanlık hedefin odağında Türklük ve Türk milleti yer almaktadır"

Karanlık hedefin odağında Ülkü Ocakları'ndan ziyade, Türklük ve Türk milleti yer almaktadır. Yol temizliği yapmak için kollarını sıvayan iç-dış mihrakların alayının uykusunu kaçıran Ülkü Ocakları'dır. Amaca erişmek her yolu mübah sayanların değerlerini nasıl erozyona uğrattığını birçok örneğe bakarak söylemek mümkündür. Şükürler olsun ki ne yaptığını bilen sizin gibi arkadaşlar da yeni yüzyıla damgasını vuracaktır. Sizler geleceksiniz, gelecek sizlerle gelecek. 

6-8 Ekim olaylarında 37 kişiyi katleden teröristleri alkışlayıp destek açıklaması yapanların sokak ağzından istifade ile müfterilik yapması ahlaklı bir tutum değildir. Ne MHP ne de Ülkü Ocakları onun bunun kum torbası olamaz. Ülkü Ocakları asra bedel olan, yaşanmış onlarca senenin müşahidi, Türk Milleti'nin mutena sevdalısıdır. Ülkücülük bir insan hayatının bütününü, kesintisiz şekilde kaplaması gereken, ömür çizgisinin farklı dönemlerinde kopuşa kapalı olan bir inanç halidir.

"Ülkü Ocakları ve MHP ile ilgili iddialar ayağımızın altındadır"

Buldukları leşin etrafında kanat çırpan akbabalar gibi akıllarınca zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğramaya yine mahkum olacaktır. Ülkü Ocakları ve MHP ile ilgili iddialar ayağımızın altındadır. Binlerce ülkücü şehidimiz, gazimiz boşuna mücadele vermediler. Millete hizmet yegane hedefimizdir. Sizlerin mücadelesi dilden dile söylenecek, bugün kara kampanya imal edenler vakti geldiğinde pişmanlıklar içinde hakkınızı teslim etmek durumunda kalacaktır.

Sizlerin mücadelesi, emin olunuz ki; Yunus'un şiirleri gibi dilden dile söylenecek, bugün tuzak kurup kara kampanya imal edenler, dünya gözüyle vakti saati geldiğinde, pişmanlıklar içinde hakkınızı teslim etmek durumununda kalacaktır. Türk milletinin bunca akıl, bilek ve gönül gücüyle ilmik ilmik dokuduğu tüm değerlerinin nişanesi Ülkü Ocakları'dır.

Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgarın yararı olmayacaktır. Ülküsü, inancı olmayan bir insanın veya cemiyetin hayat damarları kupkurudur. Cenap Şehabettin ne demişti; 'Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya sürünerek, diğeri süzülerek gelmiştir.' Önemli olan nereye geldiğiniz değil, nasıl geldiğinizdir. Amaca ulaşmak için her yolu meşru ve mubah sayanların, değerleri nasıl erezyona uğrattığını Türkiye ve dünya sahnesinde birçok örneğe bakarak görmek mümkündür. Şükürler olsun ki ne yaptığını bilen, her biri vatan müdafii olan sizin gibi arkadaşlarla Türkiye yeni yüzyıla mührünü vuracaktır. Sizler geleceksiniz, gelecek sizlerle gelecek. Aklınızla, inancınızla, vicdanınızla, karakter ve kabiliyetinizle mücadeleyi sürdürdüğünüz sürece, çalışmayı bir hayat felsefesi, okumayı bir varoluş ikramı gördüğünüz müddetçe aşamayacağınız hiçbir engel olmayacaktır.

Öyle bir zaman geldiğinde, kim var diye sorulunca, sağına soluna bakmadan ben varım diyen Türk gençliğiyle ve hülasa sizlerle her zaman gurur duyacağım.  Haklı olduğunuz sürece susmayın. Uyuşukluk ve cehaletin ezemeyeceği ruh yoktur. Aklınız ve ahlakınızla meşale gibi ahlak saçınız."

Kaynak: Haber merkezi