İstanbul Büyükçekmece'de maskeli saldırganlar, tekel bayisine otomobille gelerek iş yerini taradı. Otomatik silahla taranan iş yerine 22 kurşun isabet ederken, içerideki kişi saldırıyı yaralanmadan atlattı.

Karabük'te otomobilin çarptığı kadın öldü Karabük'te otomobilin çarptığı kadın öldü

8 Ocak Pazartesi günü saat 00.00 sıralarında Atatürk Mahallesi, Parmaksız Caddesi'nde yaşanan saldırıda, saldırganlar plakası tespit edilemeyen siyah renkli bir otomobil ile tekel bayisinin önünde durdu. Araçtan inen yüzü maskeli saldırgan, otomatik silah ile tekel bayisine ateş açtı. Saldırı anında içerde bulunan iş yeri çalışanı K.Ç. kurşunlardan kaçarak saklandı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin yaptığı incelemede 26 mermi sıkıldığı, bunlardan 22 tanesinin dükkana isabet ettiği tespit edildi. Polis, kaçan saldırganları arıyor.

Aynı sokakta oturan Ramazan Tanık, "Gece silah sesleri duyuldu ardı ardına. Bir şarjör kadar boşaltıp gittiler" dedi.

Olayla ilgili konuşan işyeri sahibinin kızı ise, "Pazar gecesi gelişti olay, biz de yoldaydık. Bilgisayarı tamir etmesi için çok yakın bir aile dostumuzun oğlu buradaydı. Onunla telefonla konuşurken, bir anda silah sesleri gelmeye başladı. Biz de neye uğradığımızı şaşırdık. Çünkü hiçbir şekilde hasmımız, düşmanımız yok. Şu an soruşturmayla alakalı bildiğimiz tek şey kamera kayıtları alındı, inceleniyor. En yakın zamanda ortaya çıkacağını umut ediyoruz. Aile olarak buraya geldik, geldiğimizde de şok olduk, camlar kırılmıştı, içerisi mahvolmuş, içerideki arkadaşımıza bir şey oldu diye korktuk. Bizim için çok büyük bir travma oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA