Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç kimdir?

Burhanettin Saral kimdir? Burhanettin Saral nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Burhanettin Saral’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Burhanettin Saral kimdir? Burhanettin Saral kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Burhanettin Saral’ın biyografisini haberimizde derledik…

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamuoyunda ''Sarallar'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında örgüt lideri olduğu iddia edilen Burhanettin Saral'ın da bulunduğu 21 kişiyi yakaladı. 

Burhanettin Saral, 4 yıl önce İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece şartlı tahliye edilmişti. "Sarallar" ile elebaşı Sedat Şahin olduğu öne sürülen başka bir organize suç örgütü "Şahinler" arasında 15 yıl önce başlayan çatışmalarda çok sayıda insan ölmüş ya da yaralanmıştı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Sedat Şahin ve Burhanettin Saral'ın karşılıklı atışmaları damga vurmuştu. Kardeşi Vedat Şahin’in öldürülmesinde Burhanettin Saral'ı suçlayan Sedat Şahin, "Benim kardeşimi, canımı öldürenler çıkıp gazeteye 'öldürmedik' diye beyanat veriyor. Madem dışarı da yüz yüze hesaplaşamadık. Burada hesaplaşacağız" dedi. Bu sözlerin üzerine de yine taraflar yerlerinden kalkarak birbirlerine laf atmaya başladı. İzleyici sırasında oturan tutuksuz bazı sanıklar da ayaklanınca çevik kuvvet ve sivil polisler araya girerek gerginliği önlemişti. Burhanettin Saral da Sedat Şahin ile 4 sene arkadaşlık yaptığını, bu sürede iyi geçindiklerini anlatarak dünya görüşü olarak farklı düşündükleri için arkadaşlıklarının bittiğini ve herkesin kendi yoluna gittiğini söylemişti.

Editör: Ateş Çatıkkaş