Burcu Eken kimdir, hayatı, biyografisi merak ediliyor. Peki Burcu Eken kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Orhan Erdemir kimdir? Orhan Erdemir kimdir?

Burcu Eken, 1 Eylül 1990'da İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren spora ilgi duyan Eken, spor tutkusunu profesyonel bir kariyere dönüştürmek için İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Spor Yöneticiliği ve Spor Gazeteciliği bölümünde okudu. Mezun olduktan sonra TÜRVAK Sinema Televizyon Okulu'nda spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Sports TV'de spor yayıncılığı eğitimi aldı ve Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezi'nde diksiyon eğitimi aldı.

Eken, profesyonel kariyerine 2013 yılında Sports TV'de başladı. Burada çeşitli programlarda sunuculuk ve spikerlik yaptı. 2016 yılında Habertürk TV'ye transfer oldu. Habertürk TV'de de çeşitli programlarda sunuculuk ve spikerlik yaptı. 2020 yılında ise NTV Spor'a transfer oldu. NTV Spor'da da çeşitli programlarda sunuculuk ve spikerlik yaptı.

Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e Ankaragücü Başkanı Faruk Koca yumrukla saldırması olayın ardından muhabir Burcu Eken yaptığı paylaşım nedeniyle işinden oldu.

Beşiktaş'ın eski muhabiri olan ve farklı futbol klüplerinde yönetici yapan Burcu Eken, Twitter'dan "Ellerine, kollarına, ayaklarına sağlık." paylaşımını yaptı. Herkes Faruk Koca'yı desteklediğini düşündü. Bu paylaşımına tepkiler yükselirken Eken, konunun futbolla ilgisi olmadığını, otomatik atılan bir tweet olduğunu söyledi. Ardından da Fairplay Events ile olan iş akdinin sona erdirildiğini duyurdu.

Editör: Mert S. Kaplan