Burç Kümbetlioğlu kimdir? Burç Kümbetlioğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Burç Kümbetlioğlu'nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Burç Kümbetlioğlu kimdir? Burç Kümbetlioğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Burç Kümbetlioğlu kimdir?

Burç Kümbetlioğlu kimdir?

Sinema ve televizyon oyuncusu Burç Kümbetlioğlu, 14 Eylül 1980'de Sivas'ta doğmuştur.

22 yaşına kadar Sivas'ta okuyup büyüyen Burç Kümbetlioğlu, üniversite eğitimini Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Maliye Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini de tamamladıktan sonra oyunculuk dersleri almıştır.

Mezun olduktan sonra İstanbul'da bir arkadaşı ile ortak bir reklam ajansı açtı ve sonra da ortaklarla anlaşamayıp ayrıldı. Sigorta şirketinde bireysel emeklilik satan finansal danışman olarak çalıştı. Askerlik görevini yerine getirdikten sonra ise yeniden İstanbul’a döndü.

İlk oyunculuk deneyimini 2009 yılında rol aldığı Hanımın Çiftliği dizisi ile yaşayan Burç Kümbetlioğlu; Eve Dönüş, Milat, Çırağan Baskını, Aramızda Kalsın, Böyle Bitmesin, Veda, Sen de Gitme ve Anneler ve Kızları dizilerinde rol almıştır.

İrfan Neziroğlu kimdir? İrfan Neziroğlu kimdir?

Genç oyuncu 2013 yılında, Adnan Menderes'in idamını ve o dönemim politik konularını ele alan "Ben Onu Çok Sevdim" isimli dizide Zafer karakteriyle rol aldı.

Burç Kümbetlioğlu, 2014’te ise Ayhan Hanım isimli filmde yer aldı.

2015’te parlamasını sağlayan Milat isimli dizide Sinan karakterini oynayan Kümbetlioğlu, daha sonra Eve Dönüş isimle dizide rol aldı.

Burç Kümbetlioğlu, 2017 yılında Fox Tv'de yayınlanmaya başlayan "Savaşçı" dizisinde rol almaya başladı ve kariyerini halen aynı dizide sürdürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi