Bursa'da boş arsada 80 adet zehirli etil kloroformat varili bulundu Bursa'da boş arsada 80 adet zehirli etil kloroformat varili bulundu

Burak Döner kimdir? Burak Döner nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Burak Döner’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Burak Döner kimdir? Burak Döner kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Burak Döner’in biyografisini haberimizde derledik…

Burak Döner kimdir?

Zeytinburnu çetesi lideri olarak bilinen Burak Döner, ülkücü bir ailede 25 Kasım 1981 tarihinde Elazığ’da doğmuştur. 

Faruk ve Müşerref Döner çiftinin en büyük çocuğu olarak bilinen Burak Döner, ailesiyle birlikte uzun yıllar İstanbul’un Zeytinburnu ilçesine bağlı Nuripaşa Mahallesinde ikamet etmiştir. Burak Döner’e bu ilçede ikamet ettiğinden dolayı “Zeytinburnu Çetesi” lideri denilmektedir. Burak Döner’in kuyumculuk ve oto kiralama işi yaptığı bilinmektedir.

Burak Döner, İstanbul Silivri Cezaevi’nde cezasını çektiği zamanlarda hasmının bulunduğu koğuşu kesici aletle basmasının üzerine Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilmiştir.

Kasten adam öldürmek ve çeşitli suçlardan dolayı birçok kez farklı cezaevlerinde kalan Burak Döner, Van F Tipi Cezaevinde hükümlü bulunduğu zamanlarda bir gardiyana para verip telefon aldırdığı haberleri çıkmıştı. Burak Döner, söz konusu telefonla çektiği videoyu o dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a göndermesiyle gündem olmuştur.

Zeytinburnu çetesinin lideri olarak bilinen ve koğuş baskını videosuyla ünlenen Burak Döner’in evli ve iki çocuk babası olduğu bilinmektedir.

Editör: Ateş Çatıkkaş