Bülent Kerimoğlu kimdir? Bülent Kerimoğlu, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Bülent Kerimoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Bülent Kerimoğlu kimdir? Bülent Kerimoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.Bülent Kerimoğlu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Bülent Kerimoğlu kimdir?

1970 Ardahan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1991 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ‘’tıp doktoru’’ olarak mezun oldu. 1992-1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’nde ihtisas yaptı. Asistanlık döneminde İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediyatrik Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi’nde ‘’research fellow’’ olarak çalıştı. 1999 yılında Diyarbakır’da askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı. Kamu ve özel sektörde uzman hekim olarak görev yaptı. Evli, iki çocuk babasıdır.

Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Çok sayıda bilimsel makale ve araştırması, saygın akademik tıp dergilerinde yayınlanmıştır. Cumhuriyet Gazetesi,  Kemalyeri Dergisi ve birçok kültür, sanat, siyaset dergisinde; Yakın Cumhuriyet Tarihi, Çevre, Sağlık ve Yerel Yönetim konulu yazılar yazmaktadır.

2009 yılında Esenyurt Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adayı, 2010-2011 CHP İstanbul İl sekreteri, 2011 genel seçimlerinde İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olmuştur. 2014 yılından itibaren Bakırköy belediye başkanlığı görevini sürdürmektedir. Aynı tarihten itibaren Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Parlamentosu, (Strasbourg-Fransa) Sol-Sosyalist grupta CHP ve Türkiye Temsilcisi’dir.)  

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Hakları Koruma Derneği, Türk Tabipler Birliği, Lozan Mübadilleri Vakfı ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre üyesidir.

Editör: Kadir Gürhan