Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u ağırlayan spiker Buket Aydın, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti'nin kadın seçmenleri hakkındaki açıklamasına tepki gösterdi. Aydın, yerel seçimlerde İmamoğlu'na oy vermeyeceğini söyledi. 

İmamoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında Küçükkaya'nın "Sanılanın aksine emekliler en çok AK Parti'ye oy veriyor değil. Kadınlar en çok AK Parti'ye oy veriyor. Sizin bu mitinglere bakıyorum, 2019'a göre daha fazla muhafazakâr kadın görüyorum" sözlerine şu yanıtı vermişti:

"Şöyle, aslında biraz onu şöyle yorumluyor araştırmacılar. 'Ev kadınları [AKP'ye] daha çok oy veriyor' diye... Yani kadınlar statüsünde, sınıflandırmasına demeyelim ama ev kadınlarında daha çok, hatta ciddi bir fark gibi görünüyor. Ama bizim onu İstanbul'da yıktığını düşünüyorum."

Aydın, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Çok talihsiz bir açıklama. Bu çok sorunlu bir yaklaşım, bir kadın olarak bu yaklaşımı kınıyorum. Çalışan kadınlar size mi oy veriyor? Ben ev kadını değilim, oyum da size değil Ekrem Bey."

Kaynak: Haber merkezi