2026 Güney Amerika Dünya Kupası Eleme maçlarında heyecan devam ediyor. Bu gece oynanan maçta grubun iki güçlü takımı Brezilya ile Arjantin karşı karşıya geldi. 

Gergin oynanan maçta ilk yarı 0-0 sona erdi. İlk yarıda sert bir oyun oynayan Brezilya'da Jesus, Raphinha ve Carlos Augusto sarı kart gördü. Brezilya'da Joelinton ise 89. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İkinci yarıda da tempolu geçen maçın 61. dakikasında Arjantin, kornerden gelen topa müthiş bir kafa vuran Otamendi takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın geri kalan kısmında gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 1-0 sona erdi. Brezilya bu mağlubiyetin ardından tarihinde ilk kez bir Dünya Kupası Elemelerinde kendi evinde mağlup oldu.

Türkiye İzcilik Federasyonunda Hasan Dinçer Subaşı tekrar başkan seçildi Türkiye İzcilik Federasyonunda Hasan Dinçer Subaşı tekrar başkan seçildi

Brezilya polisinin tribünlerde çıkan gerginlik sonrası aile ve çocuk demeden Arjantin taraftarına coplarla saldırması büyük tartışma konusu oldu.

Arjantin kalecisi Emiliano Martinez, Arjantin taraftarlarına saldıran Brezilya polisine o anlarda müdahale etmeye çalıştı.

Tribünlerde yaşananların ardından tepkisini ortaya koyan Arjantin Milli Takım kaptanı Lionel Messi, takımını sahadan çekerek soyunma odasına gitti. Tribünlerdeki olayların sona ermesinden karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

Messi: "İnsanlara nasıl vurduklarını gördük, Libertadores finalinde de aynısı oldu. Oyundan çok buna odaklanmıştı takım. Soyunma odasına gittik çünkü her şeyi sakinleştirmenin en iyi yolu buydu, bir trajedi olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Arjantinli basınının iddialarına göre tribünlerdeki olayın sebebi; Brezilya'nın marşı okunurken polisin jopla Arjantinli taraftarlara saldırması. Bunun üzerine Messi; 'Bu şartlar altında oynayamayız' açıklamasını yaparak takımını sahadan çekti.

Messi, takımı soyunma odasına götürürken Brezilya'nın genç yıldızı Rodrygo ile saha içinde bir tartışma yaşadı. Rodrygo'nun, o anlarda Messi'ye, "Korkaklar" dediği iddia edildi. Messi'nin ise, "Korkak olduğumuz için mi dünya şampiyonuz? Kapayın çenenizi!" şeklinde yanıt verdiği belirtiliyor.

Brezilya'yı mağlup eden Arjantin grupta 15 puanla liderliğini devam ettirdi. Brezilya ise grupta üst üste 3. kez mağlup olurken 7 puanla 6. sırada yer alıyor.

Editör: Ateş Çatıkkaş