98,6 milyon lira destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı 98,6 milyon lira destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı

Önceki gün  82,65 dolara kadar çıkan brent petrolün varili, günü 81,96 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.12 itibarıyla kapanışa kıyasla yüzde 1,21 azalışla 80,97 dolara geriledi. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 76,30 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarının gerilemesinde, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de talebin zayıfladığına sinyal veren veriler etkili oldu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresine göre, ABD'deki ticari ham petrol stokları önceki hafta 8 milyon 700 bin varil yükselerek 448 milyon 100 bin varil seviyesine çıktı. Piyasa beklentisi, stokların 1 milyon 467 bin varil artacağı yönündeydi. Salı günü ise Amerikan Petrol Enstitüsü ülkede ham petrol stoklarının 9 milyon 47 bin varil yükseldiğini belirtmişti.

Hamas ve İsrail'in esir takası ve dört günlük insani ara konusunda anlaştığına yönelik haberler arz yönlü endişeleri hafifleterek petrol fiyatlarının düşüşünde etkili olmayı sürdürüyor.

İsrail, bahsedilen esir takası sürecinin cuma gününden önce başlamayacağını dile getirdi. Esirlerin serbest bırakılmasına dair müzakerelerin "sürekli ilerleme kaydettiğini" kaydeden İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, "Serbest bırakılma, taraflar arasındaki anlaşmanın orijinaline göre başlayacak ve bu cumadan önce olmayacak" dedi.

Brent petrolde 81,06 ile 81,12 dolar aralığının direnç, 80,78 ile 80,70 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Editör: Deniz Dalgıç