BP'nin BP.L CEO'su Murray Auchincloss yatırımcı güvenini yeniden kazanmak için şirketin enerji dönüşüm stratejisini değiştirirken, bu değişiklikle birlikte şirket 2030 yılına kadar petrol ve gaz üretimini azaltma hedefinden vazgeçti.

BP, 2020 yılında açıkladığı stratejiyle 2030 yılına kadar üretimini yüzde 40 oranında düşürürken, yenilenebilir enerji kaynaklarını ise hızla artırmayı taahhüt ederek sektörün en iddialı planlarından birini ortaya koymuştu. Ancak yatırımcıların enerji dönüşümüne değil, kısa vadeli getirilere odaklanması nedeniyle BP, geçen yıl Şubat ayında bu hedefi yüzde 25'e düşürerek on yıl sonunda günde 2 milyon varil üretim yapmayı amaçlamıştı.

Reuters’ın yakın üç kaynağa dayandırdığı haberine göre, BP petrol ve gaz üretimini artırmak amacıyla Ortadoğu ve Meksika Körfezi'nde yeni yatırımlar yapmayı hedefliyor.

Saffet Mete kimdir? Saffet Mete kimdir?

Auchincloss Ocak ayında göreve gelmesinden bu yana BP'nin hisse fiyatındaki düşüşünü durdurmakta zorlandı. Yatırımcılar, şirketin mevcut stratejisiyle kâr edip edemeyeceğine şüpheyle yaklaşırken, BP'nin hisse fiyatı, bu yıl rakiplerine kıyasla zayıf performans gösterdi.

Kaynak: Bloomberg