Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 7,49 puan yükselişle ve yüzde 0,09 değerlenerek 8.094,73 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,18 gerilerken, holding endeksi yüzde 0,24 arttı. Sektör endeksleri içinde en çok kazandıran yüzde 0,58 ile orman kağıt basım, en çok gerileyen ise yüzde 2,43 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olarak kaydedildi.

Önceki gün, alış ağırlıklı seyreden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 değerlenerek 8.087,24 puandan noktaladı.

Analistler, küresel piyasalarda, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed), sonraki yıl beklendiği kadar güvercin olmayabileceğine ilişkin endişelerle negatif bir seyir izlendiğini ifade ederek, bugün dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini açıkladı.

5 Ekim güncel akaryakıt fiyatları: Benzin ve motorinin litresi ne kadar oldu? 5 Ekim güncel akaryakıt fiyatları: Benzin ve motorinin litresi ne kadar oldu?

Haftanın son işlem gününde ABD'de açıklanacak istihdam raporu verileri öncesinde temkinli seyrin öne çıktığını aktaran analistler, söz konusu verilerin ABD'de ekonomik gidişata ilişkin sinyal verebileceği ve para politikasının yönü üzerinde etkili olabileceğini dile getirdi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye'de elektrik iletim alanında 750 milyon doları bulabilecek yeni bir finansman operasyonu hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Analistler, BIST 100 endeksinde 8.100 ve 8.170 seviyelerinin direnç, 8.000 ve 7.900 puanın destek seviyesinde olduğunu açıkladı.

Editör: Deniz Dalgıç