Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 63,83 puan yükselişle ve yüzde 0,85 değerlenerek 7.592,40 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,47 ve holding endeksi yüzde 0,88 arttı. Tüm sektör endeksleri artarken, en fazla kazandıran yüzde 1,18 ile elektrik oldu.

Önceki gün, dalgalı seyreden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,19 değerlenerek 7.528,57 puandan tamamladı.

Analistler, küresel piyasalarıda, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) dünkü faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasa beklentilerine paralel olmasından dolayı pozitif seyrettiğini belirterek, bugün gözlerin yurt içinde açıklanacak Enflasyon Raporu, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankasının (BoE) para politikası kararlarına çevrildiğini açıkladı.

Önceki gün, Fed, politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutarken, bankadan yapılan açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin üçüncü çeyrekte "güçlü" hızda büyüdüğüne işaret ettiği açıklandı.

Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları bugün hesaplara yatacak Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıkları bugün hesaplara yatacak

Fed Başkanı Jerome Powell da bankanın politika kararı ardından düzenlediği basın toplantısında, enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, ilave para politikası sıkılaştırmasının kapsamı ve politikanın ne kadar süreyle kısıtlayıcı kalacağı konusunda gelen verilere ve gelişen görünüm ile risklere göre karar alacaklarını söyledi.

Analistler, BIST 100 endeksinde 7.650 ve 7.750 seviyelerinin direnç, 7.480 ve 7.400 puanın destek seviyesinde olduğunu belirtti.

Editör: Deniz Dalgıç