Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından CDS geriledi, borsada yükseliş yüzde 2'ye yaklaştı Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından CDS geriledi, borsada yükseliş yüzde 2'ye yaklaştı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 100,14 puan yükselişle 7.766,01 puana ulaştı. Toplam işlem hacmi 33,2 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 2,56, holding endeksi yüzde 1,33 arttı.

Sektör endeksleri içinde en fazla kazandıran bankacılık, en çok gerileyen yüzde 0,72 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TCMB'nin Kasım 2023 dönemine yönelik yayımladığı Finansal İstikrar Raporu bünyesinde yaptığı açıklamada, ''Parasal sıkılaştırma ve makro ihtiyati çerçevede sadeleşme kapsamında attığımız adımların etkileri, piyasa mekanizmalarının işlevselliğinde artış ve varlık fiyatlarının sinyal niteliğinin güçlenmesi şeklinde gözlenmeye başladı'' dedi.

Analistler, küresel piyasalarda, Çin ekonomisinde resesyon endişelerinin güçlenmesiyle karışık seyrettiğini ifade ederek, bugün ABD'de açıklanacak verilerin yatırımcıların odağına yerleştiğini açıkladı.

Deutche Bank'ın Türk tahvillerinin 2024'te en iyi performans gösteren gelişmekte olan tahviller arasında yer alabileceğini duyurmasının ardından, BNP Paribas da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) son aylarda yaptığı para politikası düzenlemesinin ardından Türk tahvillerinin daha cazip duruma geldiğini açıkladı.

Düşüş eğilimine devam eden Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) önceki gün 8 baz puan azalarak 356,5 baz puana düştü.

Analistler, BIST 100 endeksinde 7.780 ve 7.850 seviyelerinin direnç, 7.700 ve 7.600 puanın destek seviyesinde olduğunu açıkladı.

Editör: Deniz Dalgıç