2024 Paris Olimpiyatları sona erdi. Gözler 2028'de Los Angeles'ta yapılacak oyunlara çevrildi. UNILAD'ın haberine göre, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), boksun 2028 Olimpiyatları'nın programında yer almayacağını açıkladı.

Boksun Olimpiyat programından çıkarılmasının nedeninin, IOC ile Uluslararası Boks Birliği (IBA) arasındaki mali ve yönetsel sorunlardan olduğu belirtildi.

IOC, 2023 yılında IBA'yı tanımayı bıraktı ve 2024 Paris Olimpiyatları için boks turnuvasını IBA’dan alarak organizasyonu kendi yürüttü.

IOC, IBA'nın ödül parası dağıtma kararını ve finansal şeffaflık eksikliğini eleştirerek, boksun 2028'deki oyunlarda yer almayacağını belirtti.

Edin Visca özür diledi Edin Visca özür diledi

Nihai karar 2025'te verilecek

Ancak, boksun 2028'de Olimpiyatlara geri dönme ihtimali hâlâ bulunuyor. IOC, organizasyonun talep ettiği standartlara uyulması durumunda boksun yeniden dahil edilebileceğini belirtti. Boksun Olimpiyat programına geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin nihai karar 2025 yılında verilecek.

Boks, 1904'ten bu yana neredeyse her yaz Olimpiyatlarında yer alıyordu. Ancak, son olarak 1912'de İsveç yasaları nedeniyle programdan çıkarılmıştı. 2028'de boksun eksikliği, 100 yılı aşkın bir süredir ilk kez Olimpiyatlarda hissedilecek.

Kaynak: Haber merkezi