Cem Say kimdir? Cem Say nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Cem Say’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Cem Say kimdir? Cem Say kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Cem Say’ın biyografisini haberimizde derledik…

Cem Say kimdir?

Ahmet Celal Cem Say (14 Mart 1966, Ankara), Türk teorik bilgisayar bilimcisi ve bilgisayar bilimi profesörüdür. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde tam zamanlı profesördür. Cem Say, yapay zekanın bir alt çalışma alanı olan, kalitatif nedenleme (qualitative reasoning) çalışmasıyla ilgili bir AI görevi olan nitel sistem tanımlaması için QSI algoritmasının  yazarıdır. Karmaşıklık teorisindeki çalışmaları, küçük uzaylı kuantum otomatları ve NL ve P karmaşıklık sınıflarının yalnızca sabit sayıda rastgele bit kullanmasına izin verilen sonlu durum makineleri tarafından modellenen doğrulayıcılar açısından yeni karakterizasyonları üzerine çalışmaları içerir. Ayrıca sahte dijital kanıtlarla haksız yere suçlanan insanları ve popüler bilim kitaplarını savunmasıyla da tanınır.

16 Eylül spot piyasada doğal gaz fiyatları 16 Eylül spot piyasada doğal gaz fiyatları

Cem Say, 1966 yılında Ankara'da doğdu. Liseyi 1983 yılında TED Ankara Koleji'nde bitirdi. 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Doktorasını aynı bölümde, Qualitative System Identification isimli teziyle, Selahattin Kuru danışmanlığında 1992 yılında aldı.

1992'den beri Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde tam zamanlı profesördür. 700'den fazla atıf ile 80'den fazla bilimsel makale yayınlamış, aktif bir araştırmacı olmuştur.

Araştırma ilgi alanları arasında teorik bilgisayar bilimi, kuantum hesaplama, yapay zeka ve doğal dil anlama yer almaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi