Bodrum mandalinası, tüketiciden ilgi görüyor. Yöreye özgü mandalinadan kolonya başta olmak üzere lokum, reçel, marmelat, gazoz ve cips gibi birçok ürün elde ediliyor.

Bodrum Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Melengeç, Bodrum mandalinasının rekoltesinde hava şartlarına bağlı olarak gerileme yaşandığını açıkladı.

Bitez, Ortakent, Göltürkbükü ve Gündoğan mahallelerindeki bahçelerden bu yıl 1500 tona yakın rekolte beklendiğini kaydeden Melengeç, "Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla üründe yüzde 50'ye yakın düşüş var. Bu durum sıcak havalardan ve kuvvetli sağanaktan kaynaklanıyor. Bodrum'da az sayıda mandalina bahçemiz kaldı. Mandalinanın daha çok pazar bulması için üzerimize düşen vazifeyi ve çalışmayı yapacağız" dedi.

Mehmet Kanber, Bitez Mahallesi'nde babasından kalan 7,5 dönümlük bahçede mandalina ürettiklerini açıkladı.

AFAD'a ayrılan ödenek 10 bakanlığı geçti AFAD'a ayrılan ödenek 10 bakanlığı geçti

Mandalina bahçelerinin 75 yıllık olduğunu kaydeden Kanber, "Çocukluğumuzda yılda 30 tona yakın rekoltemiz oluyordu. Yıllar geçtikçe verim 15 tonlara kadar düştü. Mandalinaya rağbet düşünce ve bakımını da yapamadığımız için iyi verim alamıyoruz. Eskiden bir yıl geçimimizi sağlarken şimdi elektrik paramızı zor çıkartıyoruz" dedi.

Editör: Deniz Dalgıç