ABD'nin bir vetosunu daha önlemek için kararın metni üzerinde gergin diplomatik müzakereler sürüyor ve asıl anlaşmazlığın Gazze'ye giren insani yardımın denetlenmesi ve izlenmesi konusunda olduğu söyleniyor. 

Karar taslağını yazan Birleşik Arap Emirlikleri dün yaptığı açıklamada görüşmelerin en üst düzeyde devam ettiğini bildirdi. Ülkenin BM Büyükelçisi Lana Nusseibeh Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hedefin etkili bir çözüme ulaşmak olduğunu ifade etti. 

İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da gazetecilere dönük 185 ihlal gerçekleştirdi İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da gazetecilere dönük 185 ihlal gerçekleştirdi

ABD'nin kararı tekrar veto edip etmeyeceği yönündeki soruya Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'ye gönderilen yardımın BM'nin herhangi bir çabası nedeniyle karmaşık hale gelmemesini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Bu ayın başlarında BM Güvenlik Konseyi'ndeki üyelerin çoğunluğu Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesini destekledi ve 15 üyeden 13'ü lehte oy kullandı. ABD talebi veto etti, İngiltere ise çekimser kaldı.

İsrail, Hamas dağıtılana kadar savaşı sona erdirmeyeceğini söyleyerek kalıcı ateşkese karşı çıkmaya devam ediyor.

Kaynak: Elipshaber Dış Haberler