BM Genel Sekreteri Guterres, yeni yıl için video mesaj yayımladı. 2023'ün şiddet ve acı dolu geçtiğini belirten Guterres, "İnsanlık acı çekiyor" dedi. 

İklim değişikliği nedeniyle dünyanın tehlike altında olduğunu ve 2023'ün kayda geçen en sıcak yıl olduğunu hatırlatan Guterres, insanların aynı zamanda yoksulluk ve açlık çektiğini belirtti.

Guterres, kimseyi suçlamanın ya da hedef almanın bir faydasının olmadığını vurgulayarak, "İnsanlık, birlik içinde hareket edince güçlü olur. 2024, güven ve ümidi tekrar inşa etme yılı olmalı" diye konuştu.

Hamas, Batı Şeria'da ilkokula saldırıyı 'tehcir girişimi' olarak değerlendirdi Hamas, Batı Şeria'da ilkokula saldırıyı 'tehcir girişimi' olarak değerlendirdi

Farklılıkların üstesinden gelerek çözüm üretilmesi gerektiğini ifade eden Guterres, özellikle iklim, ekonomi, ayrımcılıkla mücadele gibi alanlarda harekete geçilmesinin öneminin üzerinde durdu. Guterres, "2023 yılı korkunç acılar, şiddet ve iklim kaosunun yaşandığı bir yıl olmuştur. İnsanlık acı çekiyor"

Guterres, BM'nin, barış, sürdürülebilir kalkınma ve insan hakları için çaba sarf etmeyi sürdüreceğini de aktardı.

Kaynak: Haber merkezi