İsrail'in Gazze'ye gece boyu sürdürdüğü saldırılarda 19 Filistinli öldü İsrail'in Gazze'ye gece boyu sürdürdüğü saldırılarda 19 Filistinli öldü

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de yerinden edilenlere destek vermek için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Her bir tahliye emriyle Gazze'de aileler imkansız kararlar almak zorunda kalıyor." açıklamasını yaptı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazze'nin kuzeyinden güneye doğru yerinden edilen kişilere destek olmak için BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) bir ekibin harekete geçtiğini kaydeden Dujarric, yerinden edilen herkese destek sağlamak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Dujarric, "Her bir tahliye emriyle Gazze'de aileler imkansız kararlar almak zorunda kalıyor." diyerek, son günlerde düzenlenen saldırıların Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını tekrar gösterdiğini söyledi.

BM'nin sürekli aynı çağrıyı yinelemek zorunda olduğuna işaret eden Dujarric, sivillerin hedef alınmasını kınadıklarını, ateşkes müzakerelerinin sonuç vermesini istediklerini belirtti.

Kaynak: AA