ABD Başkanı Joe Biden, ABD-Meksika bölgesindeki rekor sayıya ulaşan göçmenlerle ilgili bir dizi yeni önlemi açıkladı. Biden, “Sınırdaki sorunlarımızı iki partili yollarla ele almayı tercih ederdim çünkü bozuk sistemimizi düzeltmenin tek yolu bu. Ancak Kongre'deki Cumhuriyetçiler bana başka seçenek bırakmadı. Bu nedenle bugün, güney sınırlarınımızı dışı yasa dışı bir şekilde geçiş yapan göçmenlerin, yasal süreçlerden eriştikleri sonra sığınma başvurusunda bulunmadıkları süre boyunca sığınma almalarını yasaklayan eylemleri duyuruyorum” dedi. ABD Başkanı'nın duyurduğu yeni eylemler arasında, Güney sınırını sağlayan geçiş yapan göçmenlerin sığınma hakkının engellenmesi, göçmenlerin göçmenlere girişinden kazanç sağlayan CEO'ların ve hükümetin yöneticilerinin vizelerinin iptal edilmesi ve insan kaçakçılığının ortadan kaldırılmasına yönelik çabaların genişletilmesi için önlemler aldı.

Hamas: Gazze'de ateşkes için arabulucularla fikir alışverişinde bulunduk Hamas: Gazze'de ateşkes için arabulucularla fikir alışverişinde bulunduk

Açıklamada yeni ürünler mevcut olup olmadığı, ABD'ye yasadışı yollardan giren göçmenlerin iltica başvurularını işleme koymadan sınır dışı olarak ifade edildi. Bu kişilerin günlük sayısının sınırı aşıldığında ve sınırda durumla 'başa çıkılamayacak' hale gelinince başvurulacağı belirtildi.

Kaynak: DHA