Olay, 1 Ekim Salı günü saat 04.00 sıralarında Hüseyinağa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde iki kişi sokakta yürüyen 25 yaşındaki İremşan A.’yı takibe etti. Bir süre sonra kadının üzerine yürüyen şüpheliler, duvara sıkıştırıp taciz etmeye başladı. Çığlık atan kadını kurtarmak için çevredekiler müdahale etti. O sırada tacizcilerden biri, “amcamın kızı" diyerek çevredekilerden kurtulmak istedi. 'Amcanın kızı olsa ne olur" diyerek tepki gösteren vatandaşlar kadını tacizcilerin elinden kurtardı. Şüpheliler olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre şüpheliler önce kadının şikayetçi olmaması üzerine Emniyet’teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "mukavemet", "gasp" ve "otomobilden hırsızlık" gibi suçlara karıştığı öğrenildi.

'Tepkiler sonrası' yeniden gözaltı kararı

Serbest bırakılma kararının sosyal medyada infial yaratmasının ardından, iki erkek hakkında yeniden gözaltı kararı çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama 

Gelişmeye dair İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Şahıslar hakkında ‘Cinsel Saldırı’ suçundan adli işlem başlatılmıştır" denildi.

Adalet Bakanlığı’ndan açıklama

Beyoğlu’ndaki taciz skandalına ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanlığı’ndan geldi.

Sabancı Vakfı karşılıksız burs tutarını aylık 7 bin lira olarak belirledi Sabancı Vakfı karşılıksız burs tutarını aylık 7 bin lira olarak belirledi

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Beyoğlu’nda 10 gün önce meydana gelen taciz olayıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında bugün itibarıyla kamera görüntülerinin ortaya çıkması neticesinde bu görüntüler de soruşturma dosyasına girmiş ve şüpheliler hakkında gözaltı kararı verilmiştir."

Gazeteci Emrullah Erdinç'in aktardığı bilgiye göre; tacize maruz bırakılan kadının olay günü 'Ailesi öğrenir diye' şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Kaynak: DHA