New York Times'ın haberine göre, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, gazetecilere Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın X'teki ifadelerine yönelik açıklama yaptı.

Sudan'da pazar yerine yapılan saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti Sudan'da pazar yerine yapılan saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti

Bates, bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor." paylaşımına "Gerçekleri söyledin." yorumunu yapan Musk'ı "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçladı.

İnsanları nefrete karşı bir araya getirmenin herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Bates, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz ve kınamaya devam edeceğiz" dedi.

Musk yaptığı başka bir paylaşımda, Filistin destekçilerinin kullandığı bazı sloganların "soykırım iması" yaptığını ifade ederek, bu sloganları kullananların hesaplarının askıya alınabileceğini söyledi.

Editör: Deniz Dalgıç