20 genç kızın dereceye girmek için mücadele ettiği Miss Turkey 2024 final gecesinde; 24 yaşında ve 1.80 boyundaki İdil Bilgen, Türkiye’nin en güzel kızı seçildi.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Bilgen, ülkemizi Miss World yarışmasında temsil edecek. Cemre Üker ise Miss Supranational'da Türkiye adına mücadele edecek. 

2015 yılında düzenlenen Miss Turkey'e katılıp, dördüncü olan Berfu Yenenler, jüri üyeleri arasında yer aldığı Miss Turkey 2024’teki yarışmacıların çıtayı yükseğe çıkardığını söyledi:

‘’Hepsi güzel ve donanımlı. Artık kızlarımız giderek daha donanımlı oluyor, o açıdan fark atıyoruz. Kaliteyi, çıtayı üste çıkıyoruz. Doçentler, yurt dışında okuyanlar ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim görenler var. Tüm adaylara bayıldım.’’

Berfu Yenenler'e 'polis' oyunu Berfu Yenenler'e 'polis' oyunu

Ünlü isim, geceye 30 saattir hazırlandığını, bunun için otelde oda tuttuğunu ama yine de son dakikada yetişebildiğinden gülerek bahsetti.

‘’Çok güzel bir kültür bu yarışma, bunun devam etmesi ve buna eşlik etmem beni mutlu ediyor. Bu geceye 30 saattir hazırlanıyorum. Otelde hazırlanmaya karar verdim. Çok tembel olduğum için rahat rahat hazırlanırken baktım ki geç kalıyorum, koşa koşa buraya geldim.’’

Eser Yenenler'le evli olan iki çocuk annesi tescilli güzel, sosyal medyada hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle zaman zaman tepki çekmesiyle ilgili yöneltilen soruyu da cevapladı.

‘’Herkes hem seviliyor, hem de sevilmiyor. Düşünce biriyle ilgili nötrse, hiçbir fikri yoksa o kişi bu sektörde var olamaz. Umarım bunu başlık yapmazsın. Biriyle ilgili fikrin ya pozitiftir ya da negatiftir. Nötr olan kimse bu sektörde var olamaz. ‘’

Kaynak: Haber Merkezi