Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Bennu Yıldırımlar kimdir? Bennu Yıldırımlar nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Bennu Yıldırımlar'ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Bennu Yıldırımlar kimdir? Bennu Yıldırımlar kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Bennu Yıldırımlar kimdir?

Bennu Yıldırımlar kimdir?

Bennu Yıldırımlar, 22 Kasım 1969 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1986 yılında Erenköy Kız Lisesini bitiren Yıldırımlar, sonrasında 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.

Tiyatro haricinde Eski Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Bennu Yıldırımlar, üniversite öğrencisiyken İstanbul Şehir Tiyatrosuna girdi, 1988 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalışıyor.

1990-1991 yıllarında İngiltere Londra Westminster Adult Education Institute’te drama üzerine kurs alan Yıldırımlar, workshop’lara katıldı ve İngilizcesini geliştirdi.

1997 yılında, o dönemin ünlü dizisi “Süper Baba”da canlandırdığı Elif karakteriyle tanınan Yıldırımlar, Daha sonra Reşat Nuri Güntekin’in romanından uyarlanan ve ekranların çok sevilen dizisi haline gelen “Yaprak Dökümü”nün sabırlı Fikret’i olarak daha geniş kitlelerce tanındı.

Dizi kariyerinin haricinde birçok reklam filminde de rol alan Yıldırımlar, seslendirme de yapmaktadır.

Bennu Yıldırımlar, sinemada önemli yapımlarda yer almıştır. 1999 yılında Reha Erdem’in filmi “Kaç Para Kaç” kadrosunda yer alan Yıldırımlar, son olarak yabancı dilde Oscar adayı olan,Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı filminde Asuman karakterini canlandırmıştır.

Bennu Yıldırımlar 1995 yılında, oyuncu Bülent Emin Yarar ile evlendi. Çiftin Ada (1999) isminde bir kızı vardır

Kaynak: Haber Merkezi