Dursun ERKILIÇ

Tüyap Karadeniz 9. Samsun Kitap Fuarı kitapseverlerden büyük ilgi gördü. Kitabını imzalamak için Fuara Ankara’dan katılan isimlerden biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş idi.

Ankara ve İstanbul Kültür Yolu Festivallerinde 1 milyon ziyaretçi sanatla buluştu Ankara ve İstanbul Kültür Yolu Festivallerinde 1 milyon ziyaretçi sanatla buluştu

Bekir Ödemiş Tüyap Karadeniz 9. Samsun Kitap Fuarında açılan Cumhuriyet Kitapları Standında okurlarıyla buluşarak “Zamana Atılan İmza” isimli kitabını imzaladı.

elipshaber.com’a değerlendirdi

Telefonla konuştuğumuz Bekir Ödemiş, fuarın büyük ilgi gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“TÜYAP 9. Karadeniz Kitap Fuarı’nda Cumhuriyet Kitap Standında Samsun Basınının değerli temsilcileri ve dostlarla buluştuk. Bu güzel ortamda hem medya aracılığıyla mesajlarımızı verdik hem de çok verimli sohbetlerde bulunduk. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve yazarları yalnız bırakmayan okurlara teşekkür ediyorum.”

Ödemiş’in belediyecilik anlayışı

Bekir Ödemiş’in Ankara’da başlayan, Ürgüp’e uzanan ve yeniden Ankara’ya dönen yerel yönetim ve siyaset yaşamı kendisine büyük deneyim kazandırdı.

Belediye Başkanlığı sırasında Ürgüp’ü bir dünya kenti yapan Bekir Ödemiş, sosyal belediyecilik anlayışını geliştirip yerleştirdi.

Bu süreçteki birikimlerini, deneyimini paylaşmayı sadece konuşmalarıyla değil kitaplarıyla da sürdüren Bekir Ödemiş, yerel yöneticilerin kulağına küpe olacak bir ifade kullanıyor:

“(Hizmet ettiğiniz) O yer belki kaderinizdir ama o yerin kaderini değiştirmek sizin seçiminizdir…”

Editör: Dursun Erkılıç