Kıbrıs Adası'ndaki taraflar, 15 Ekim'de BM'de bir araya gelecek Kıbrıs Adası'ndaki taraflar, 15 Ekim'de BM'de bir araya gelecek

Bangladeş Cemaat-i İslami Hareketinden bir heyet, Bangladeş'te yaşanan halk inkılabı, sonrasında yaşanan süreç ve güncel gelişmelerle alakalı bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü’yü ziyaret etti.

Bölgesel sorunlar konuşuldu

Bangladeş’te yaşanan süreçlerle ilgili yapılan sunumun ardından ihtiyaç duyulan acil insani yardım çalışmaları görüşüldü. Özellikle Hindistan tarafından açılan baraj kapakları sebebiyle oluşan selin meydana getirdiği yıkım ve altyapı ile birlikte temel insani yardım çalışmaları üzerine konuşuldu. Halk inkılabından sonra Hindistan’a kaçan devrik Başbakan Şeyh Hasina’ya bağlı polisler tarafından halka karşı çok sert müdahalelerde bulunulduğu aktarıldı. Bu müdahalelerde yaralanan özellikle çocukların ve gençlerin cerrahi müdahale ile tıbbi desteğe ihtiyaçları olduğu ifade edildi.

Cansuyu Derneği (2)

İİFSO Genel Sekreteri Dr. Mustafa Faisal Parvez, hazır bulundu

Toplantıda hazır bulunan IIFSO (Uluslararası Müslüman Öğrenciler Federasyonu) Genel Sekreteri Dr. Mostafa Faisal Parvez, görüşme sırasında hazır bulunan heyeti yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirdi. 1969 yılında kurulan IIFSO, en eski İslami Talebe Federasyonu olma özelliği taşıyor. Dünyanın farklı coğrafya ve ülkelerinden katılımcıların bulunduğu uluslararası bir birlik olan IIFSO'nun genel merkezi İstanbul'da ve faaliyetlerine devam ediyor.

İİFSO’nun büyük gençlik kongresine davet

IIFSO Genel Sekreteri Bangladeşli Dr. Parvez, çalışmalar hakkında Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Köylü ve Bangladeş heyetine yaptığı sunumun ardından Başkan Köylü’yü IIFSO’nun Ekim ayında İstanbul'da yapılacak olan Büyük Gençlik Kongresi’ne davet etti.

Ziyarete IIFSO İcra Kurulu Üyeleri, Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar ile YTB Müşaviri ve ÖNDER Dış İlişkiler Başkanı olan İsmail Mansur Özdemir de eşlik etti.

Kaynak: Haber Merkezi