Perseid Meteor Yağmuru Türkiye'den görülecek mi? Perseid Meteor Yağmuru 2024 ne zaman? Perseid Meteor Yağmuru Türkiye'den görülecek mi? Perseid Meteor Yağmuru 2024 ne zaman?

Sayıştay, AK Parti’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hakkında usulsüzlükler tespit etti. Konu yargıya taşındı ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya soruşturma izni vermedi. Danıştay, bu kararı iptal etti. İptal kararının üzerine Yücel Yılmaz hakkında ön inceleme başlatıldı. Peki Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz kaç yaşında? Yücel Yılmaz hangi usulsüzlüklerle anılıyor? Yücel Yılmaz hakkında detaylar haberimizde... 

Yücel Yılmaz kimdir?

Yücel Yılmaz 10 Temmuz 1975 tarihinde Bottrop'ta doğmuş Türk siyasetçi ve iş insanıdır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanıdır.

Yücel Yılmaz hayatı 

Yücel Yılmaz 10 Temmuz 1975 yılında Almanya'nın Bottrop şehrinde dünyaya gelmiş, küçük yaşlarda ailesiyle birlikte memlekete dönüş yapmıştır. İlk ve orta öğrenimini Balıkesir'de tamamlamasının ardından lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde, tezsiz yüksek lisans eğitimini ise İzmir Demokrasi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Uluslararası İktisat ve Ticaret Politikası üzerine yapmıştır.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olma süreci

Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, 27 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmıştır. 31 Mart 2019'da yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde 375.253 oy alarak rakibi İsmail Ok'un 365.196 oyunu geçmiş ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Editör: Halide Tonga