Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde, 26 Ocak 2024 tarihinde kadın mahpusların kaldığı iki koğuşa arama adı altında baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda mahpusların yazılarına ve dilekçelerine el konuldu. Cezaevi idaresi koğuşta bulunan söz konusu eşyaların ortak alanda bulunduğunu iddia ederek, 33 kadın mahpusa 'terör örgütünün eğitim ve propaganda faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak' iddiasıyla, ayrı ayrı 11 gün ile 13 gün arasında hücreye konulma cezası verdi.

Urla'da anız yangını: Alevler, akaryakıt istasyonuna 200 metre kala kontrol altına alındı Urla'da anız yangını: Alevler, akaryakıt istasyonuna 200 metre kala kontrol altına alındı

‘Toptan cezalar' verildi

Bazı mahpuslar, cezaevi idaresine bulunan eşyaların kendilerine ait olduğuna dair dilekçeler verdi. Ancak idare, koğuşta bulunan dilekçe ve notların tüm mahpusların olduğunu öne sürerek cezaların toptan verilmesi gerektiğini iddia etti. Bunun üzerine Bakırköy 4’üncü İnfaz Hakimliği her bir kadın mahpus için idarenin verdiği 11 gün ila 13 gün arasında hücreye konulma cezasını onadı.

İtirazlar reddedildi

Mahpuslar, hakimlik kararını üst mahkeme olan Bakırköy 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşıyarak karara karşı itirazda bulundu. Ancak üst mahkeme de hakimliğin verdiği cezayı onadı.

Kaynak: MA