DEM Partili Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden uzaklaştırılarak, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in kayyum olarak atanması sonrası açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkan'ı Tuncer Bakırhan, "Hakkarili seçecek, kayyum atayacaksınız, buna da demokrasi diyeceksiniz. Emin olun sadece Türkiye’de yaşayanlar değil, dünyanın dört bir yanındakiler de kürde başka bir hukuk uygulandığının farkındadır" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulunan Bakırhan şunları söyledi:

"Belediyemiz alçakça gasp edildi. 31 Mart’ta Hakkari’de çok yoğun bir mücadele verildi. Geçmişte de en hukuk dışı işlerin yürütüldüğü bir kentti. Neredeyse Soylu’nun düzenli ziyaret ettiği, birçok kirli işin yapıldığı merkezlerden biri haline gelmişti.

Biz Hakkari’de siyasi partilerle değil, korucularla, kirli sermayeyle, iftiracılarla, AKP-MHP iktidarıyla, JİTEM’le yarıştık.

Yine bir sabah, bir kayyum darbesi atadılar. Zannediyorlar ki biz gaspedilen yerel yönetimlere sessiz kalacağız. Yok öyle yağma. Biz Hakkari halkıyla birlikte, Van’da olduğu gibi Türkiye’nin emekçileri, ezilenleri, gerçek demokratik muhalefetle birlikte Hakkari’nin iradesini savunacağız. Tekrar o yerel yönetimleri geri alıncaya kadar da Hakkari’den ayrılmayacağız.

Edi bese! Artık yeter! Bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa yeter diyoruz. Nereye kadar bu düşman hukuku? Hakkarili seçecek, kayyum atayacaksınız, buna da demokrasi diyeceksiniz. Emin olun sadece Türkiye’de yaşayanlar değil, dünyanın dört bir yanındakiler de kürde başka bir hukuk uygulandığının farkındadır.

Biz bu kayyum anlayışına asla izin vermeyeceğiz. Hakkari Belediyesi’ni savunmaya devam edeceğiz.

Birçok şey yazılıp çiziliyor, troll medya tetikçileri tekrar harekete geçtiler. Neymiş, eş başkanımızın üzerinde 50 bin lira varmış. İran’a kaçacakmış. Siz bizim kaçtığımızı nerede gördünüz? Zaten 50 bin lirayı kul ettiniz, kimin cebine baksanız 50 bin lira bulabilirsiniz.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu metro hattı gezisinde bir araya geldi

"YSK bir örgüt yöneticisini nasıl aday yaptı?"

Yıllardır hangi kürdü, muhalifi terör yaftasıyla suçlamadınız ki? Belediye başkanımız YSK’ye başvurdu mu? Başvurdu. YSK kimdir? AKP’nin etkin olduğu bir kurum değil mi? Sizin kurumunuz eş başkanımız için ‘aday olabilir’ dedi mi? Dedi. Şu ana kadar sorun var mıydı? Yoktu.

Bir de örgüt yöneticisi diyorlar. YSK bir örgüt yöneticisini nasıl aday yaptı? O zaman biz bu soruyu size soralım.  

Kayyum kararı Kızılcahamam’da alındı. Üç günlük kampı toplarken yeni anayasanın tartışılacağını söylediler. Üç gün toplanıp tartıştılar. Çıka çıka kayyum çıktı. Bunların normalleşme dediği işte bu kadardır. Birazcık vicdanı, onuru olan, ‘Ben Kürdüm’ diyen her AKP'liyi bu haksızlığa karşı ses çıkarmaya davet ediyorum. Bu haksızlığı alkışlayanların yüreği kurusun.

Ankara kriterleri meğer kayyum kriterleriymiş. Alın normalleşmenizi de yeni anayasanızı da başınıza çalın. İçişleri Bakanını kutluyorlar ya, orada alkışlayanları unutmayacağız.

"28 Şubat darbecilerinin bile gerisindeler"

Erdoğan, benim milletvekili olduğum Siirt’te bir şiir okuduğu için yargılandı ve ceza aldı. Peki ne oldu? O dönem 28 Şubat darbecileri ülkeye yön veriyordu. Beğenmedikleri o darbeciler bile Erdoğan görevden alındıktan meclisin yeni belediye başkanı seçmesi için zemin hazırladılar. 28 Şubat darbecilerinin bile gerisindeler. Kenan Evren’e bile rahmet okutacak bir pratik içerisindeler."

Kaynak: Haber merkezi