Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek için önce 'hayatını kaybetti' açıklamasında bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, daha sonra açıklamayı 'entübe edildi' olarak değiştirdi.

Bakanlığın açıklaması silindi

"Hayatını kaybeden çocuğumuzun kardeşi devlet koruması altına alınarak psikososyal destek çalışmaları başlatılmıştır" denilen açıklama sonrasında silindi.

Artvin'de heyelan ve taşkınlar nedeniyle kapanan 32 köy yolu ulaşıma açıldı Artvin'de heyelan ve taşkınlar nedeniyle kapanan 32 köy yolu ulaşıma açıldı

 "Sıla bebeğin kardeşi devlet koruması altına alındı"

Açıklama, "Entübe durumunda bulunan bebeğin kardeşi devlet koruması altına alınarak psikososyal destek çalışmaları başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız" şeklinde düzeltildi. 

Ne olmuştu?

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde şiddet ve istismara uğrayan 2 yaşındaki sıla bebek hayatını kaybetti. Malkara’da yaşayan Bakiye Yeniçeri, kızı S.Y.yi 2 Ağustos günü Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Vücudundan morluklar olan anne Yeniçeri, doktorlara çocuğu, bıraktıkları komşunun düşürdüğünü ve yaralandığını söyledi. Muayenesi yapılan S.Y., daha sonra ailesine teslim edilerek evine gönderildi. Aile, geçen pazar akşamı S.Y.’yi yeniden Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Baygın halde olan S.Y.'yi muayene eden doktorlar, darp izleri ve morluklar görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan S.Y., Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene edilen S.Y.'nin beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve ameliyat edildi. Hastane ayrıca S.Y.'den aldığı DNA örneklerini incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Kaynak: Haber Merkezi