Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısı 14 yılda 2 kat arttı Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısı 14 yılda 2 kat arttı

HEDEP Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, 700'ncü haftadan bu yana Galatasaray meydanındaki oturma eylemleri yasaklanan ve darbedilerek gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ile ilgili soru sordu.

Toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili Anayasa'nın ilgili maddesinin açık olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Yılbaşından, 30 Eylül 2023 tarihleri arasındaki rakamı arz etmek istiyorum: Ülke genelinde 15 milyon 652 bin 961 kişinin katılımıyla düzenlenen 36 bin 670 eylem ve etkinliklerin sadece yüzde 0,3'üne müdahale edilmiştir. Eylem ve etkinliklerin yüzde 99'dan fazlasının demokratik ve hür bir ortamda gerçekleştiğini görüyoruz" dedi. 

Yerlikaya, Cumartesi annelerinin eylemlerini sürdürebilecekleri alternatif yer konusunda geçen hafta istişarelerde bulunulduğunu anımsattı. Yerlikaya, "Bu bir Anayasal özgürlük. Cumartesi anneleriyle ilgili biz iyi niyetliyiz. Onlar da zaten mağdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da kabullerinde aynı şeyi söylemişti. Biz onun da cümlesinden, onun da o zamanki sözünden hareketle bu olayı, bu meseleyi suhuletle, en güzel şekilde çözeceğimizi söylemek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: aa