Kayseri’de Suriye uyruklu birinin 7 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine yurdun çeşitli yerlerinde ve sosyal medyada Suriyeli göçmenler ve düzensiz göçmen sorunlarına ilişkin tepkiler artmaya başlamıştı. Gelen tepkiler sonrası X hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı. Son bir haftada düzenlenen ‘KALKAN-25’ operasyonlarında 149 göçmen organizatörü yakalandığını belirten Yerlikaya, “Bunlardan 42’si tutuklandı, 21’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor” İfadelerini kullandı. 

Yerlikaya’nın X’te yaptığı paylaşım şöyle;

“Son 1 haftadır süren “KALKAN-25” operasyonlarında; Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik toplam;100 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 149 Göçmen Organizatörü yakalandı. 42’si tutuklandı, 21’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Batman'da dolandırıcılık operasyonunda 23 şüpheli yakalandı Batman'da dolandırıcılık operasyonunda 23 şüpheli yakalandı

“Ayrıca 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı”

Ayrıca 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Ülkemizin Huzur ve Güvenliği İçin Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerinin Her An Enselerindeyiz"

Kaynak: Haber Merkezi