ABD: Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması olayıyla ilgimiz yok ABD: Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması olayıyla ilgimiz yok

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. ANKA Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Tunç'a, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamaları soruldu. Tunç, "Galip Bey bu konuda ne demek istediğini açıkladı. Burada dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. O kısmı çıkarıldığında konu bağlamından çıkarılmış oluyor. Çok hassas bir konu. Burada yanlış anlamalara neden olan cümleler kurmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Tunç, şunları kaydetti:

"Narin cinayetinde bulgular, deliller hepsi değerlendirilecek. Elde bulgular katillerin kim ya da kimler olabileceğine dair önemli veriler içeriyor. Adli Tıp'ta inceleme iki hafta sürecek. Narin'in katillerini yargı huzuruna çıkarmak, boynumuzun borcu. Teknik çalışma devam ediyor. Hak ettikleri cezaları almaları için soruşturma etkin şekilde yürütülmeli. Narin'i katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. En ağır cezaya çarptırılmaları lazım. Çocuklarımızın korunması konusunda çok hassasız. Çocuklarımızın korunması ile ilgili kanunu getirdik.”

Kaynak: Haber Merkezi