Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir programı kapsamında Kemalpaşa Adalet Sarayı Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban ve AK Parti İzmir milletvekilleri de katıldı.

'Süratle sonuçlanan bir yargı işleyişi oldu'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temel atma törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, İzmir'de öldürülen taksici Oğuz Erge'nin katili Delil Aysal'a verilen cezaya ilişkin konuştu. Tunç, “Bugün duruşması yapıldı. Süratle sonuçlanan bir yargı işleyişi oldu. Soruşturma aşaması da hızlı bir şekilde tamamlandı. Kovuşturma aşaması dediğimiz dava aşaması da bugün itibarıyla karar verildi. Bütün Türkiye'yi ayağa kaldıran bir cinayetti. Vatandaşlarımız gerçekten öfkelendi. Kamu vicdanı yargının sonucunu merakla bekledi. Nitelikli adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yine yağma suçu, silahla ilgili suçlardan da ayrıca süreli hapis cezalarına çarptırıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Mahkemenin kararı bu şekilde" dedi.

Eylem Tok'un oğlu T.C. ile birlikte yurt dışına kaçmasına ilişkin ise “1 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına sebebiyet veren 18 yaşından küçük şüpheliye, 'suça sürüklenen çocuk' diyoruz. Olaydan sonra hemen 2-3 saat içerisinde yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Önce Mısır'a hareket ettiği, Mısır adli makamlarıyla yaptığımız görüşmeler devam ederken bize geri dönüş yapıldı. Biz Interpol aracılığıyla şüphelilerin iadesini hem sürücünün hem de suçluyu kayırma suçundan annesinin ülkemize iadesiyle ilgili Mısır makamlarıyla irtibata geçtik. İlgili belgeleri gönderdik iade için. O süreçte Mısır makamları şahısların ABD'ye kaçtıklarını ifade ettiler. Hemen aynı süreci ABD ile de adli makamlarına ulaştırdık. Hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadelerini istiyoruz. O süreci takip ediyoruz" diye konuştu.

Sinan Ateş ve annesine küfür edilen sosyal medya hesabına suç duyurusu Sinan Ateş ve annesine küfür edilen sosyal medya hesabına suç duyurusu

'Adaletin olmadığı yerde toplumun bir arada olması mümkün değil'

İzmir Valisi Süleyman Elban ise törende yaptığı konuşmada, "Adalet, toplumları, milletleri ve devletleri ayakta tutan en önemli unsur. Dolayısıyla adaletin olmadığı yerde millet, devlet ve toplumun bir arada olması, yaşaması mümkün değil. Onun için adalet hizmetlerini verileceği yerlerde insanların karakterine, hizmet alma ile ilgili kültürlerine ve yaşadıkları toplumun geldiği seviyeye uygun kaliteli mekanlar olması gerekiyor. Orada adalet hizmetini veren insanların da hızlı ve sağlıklı karların verileceği bir mekan olmasına ihtiyaç var. Bu nedenle binamız yapılıp inşallah kısa bir süre içerisinde de siz hemşerilerimizin ve adliye camiasının hizmetine sunulacak diye düşünüyoruz" dedi. 

Kaynak: DHA