Denizli Valiliği'ne yaptığı ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin cinayeti soruşturmasının selameti açısından bazı değerlendirmelerin sakıncalı olabileceğine dikkat çekti. 

Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi Erdal Beşikçioğlu sözünü tuttu: 5 sokak köpeği belediyede görevlendirildi

"Basın mensupşarına Narin çağrısı"

Soruşturmanın selametini etkilemeyebilecek birtakım beyanlardan da kaçınmak gerektiğini belirten Tunç şunları söyledi;

"Narin 91 doku örneği incelmeye tabi tutuldu. İncelemeler biraz zaman alacak bu incelmeler neticesinde bir takım şeyler ortaya çıkacak. İfadeler alındı, Cumhuriyet başsavcımız bu ifadeleri inceliyor ve takip ediyor. Narin evladımızın katilinin bir an önce bulunması tek beklentimizdir. Şu an adli soruşturma devam ediyor. Delillerin tek tek titizlikle incelenmesi gerekecek ama şunu istirham ediyoruz; soruşturma gizli. Bazı değerlendirmenin soruşturmanın selameti açısından sağlıklı olmadığını görüyoruz. Soruşturmayı titizlikle takip ediyoruz ve özellikle soruşturmanın titizliğini olumsuz etkileyecek bir takım beyanlardan uzak durmalıyız. Bu konuda özellikle basın mensuplarına çok iş düşüyor."

"Ayşenur dosyasını Uluslararası Adalet Divanı’na ibra edeceğiz"

"Ayşenur Ezgi Eygi bizim vatandaşımız, barışçıl gösteri düzenlerken İsrail askerleri tarafından katledildi. Bu konuyu başından beri takip ediyoruz. Biz vatandaşımızın hakkını koruyacağız ve gerekli soruşturma işçin uluslararası yakalama kararları çıkaracağız. Ayşenur dosyasını Uluslararası Adalet Divanı’na ibra edeceğiz. Ayşenur’un katledilişi için bir rapor düzenleyeceğiz ve bunun delil olarak kabul edilmesi için çalışacağız."

Kaynak: Haber Merkezi