Bakan Yerlikaya: Kimse benim Diyarbakırlı kardeşlerime şekil yapamaz Bakan Yerlikaya: Kimse benim Diyarbakırlı kardeşlerime şekil yapamaz

Adalet Bakanı Yılmaz Bakan Tunç, NTV televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. "Halay çekmek gözaltı sebebi oldu" şeklindeki iddialarla ilgili soru üzerine Tunç, şu açıklamada bulundu:

"Halay da horon da zeybek de bizim kültürümüz. Burada tamamen bir çarpıtma var, tuzak var. Halay çektikleri için gözaltına alınan ya da tutuklanan yok. Demokratik hukuk devleti terörü, şiddeti reddeder. Terör örgütü elebaşına yönelik tezahürat yaparsanız, terör propagandası yaparsanız hukuk devleti gereğini yapar. Anadolu'nun her yerinde halay çekiliyor, horon tepiliyor, zeybek oynanıyor. Son 22 yıla şöyle bir baktığımız zaman, Kürtçenin yasak olduğu bir dönemden geliyoruz. Kürtçe şarkının yasak olduğu dönemleri biz geride bıraktık. Hiç kimse "Kürtçe şarkı söylemek yasaklanıyor" şeklinde söylemesin. Kürtçe şarkı söylediği, halay çektiği için değil terör propagandası yaptığı için yargının devreye girmesi söz konusu. Milli birlik ve beraberliğimize yönelik konularda hassasiyetimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA