Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den getirilen hastaların son durumuna ilişkin bilgi verdi. Meclis’te konuşan Bakan Koca, “Gazze’den getirdiğimiz toplam 88 hasta, 62’de refakatçi idi. Toplam 150 kişiyi Gazze’den getirmiş olduk. Bu hastaları getirirken İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluşan bir koordinasyon ekibi çalışmaları yaparak bu hastaları getirmeyi organize ediyoruz” dedi.

“88 hastanın 6 tanesi yoğun bakımda”

Şuan da 88 hastanın 48’inin Bilkent Şehir Hastanesi’nde olduğunu aktaran Bakan Koca, “40 hastamızda Etlik Şehir Hastanemizde.  Bilkent Şehir Hastanesi’nde 3 hastamız yoğun bakımda idi, bir hastamız beyin cerrahimizin ameliyatı sonrası yoğun bakıma alınmıştı, bugün servise alındı. Yani Bilkent Şehir Hastanesi’nde bulunan 48 hastamızdan iki tanesi halen yoğun bakımda ama entübe değil. Durumları ciddi değil yakın takip ediyorum. Etlik Şehir Hastanemiz ’de ise 40 hastamız var. Orada da 4 hastamız yoğun bakımda. O hastalarımızda entübe olan herhangi bir hastamız yok. Durumları yakından takip edilen hastalar. Toplamda 88 hastanın 6 tanesi şuan yoğun bakımda takip ediliyor. Diğer hastalarımız serviste tedavi ediliyor. Arkadaşlarımız yakından takip ediyorlar” bilgisini verdi.

"Üçüncü tahliye önümüzdeki günlerde olabilir"

Aralarında kanser hastalarının olup olmadığı sorulan Koca, “Ağırlıklı kanser hastaları. 4 tane hatamız kan hastalıkları ile ilgili. Gerisi onkoloji hasta grubu. Ağırlıklı gelen hasta kanser hasta grubu. Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’nde ağırlıklı takip edilen onkoloji hastaları idi” cevabını verdi.

Bakan Koca, Gazze’den yapılacak üçüncü tahliyeye ilişkin de “Üçüncü tahliye ile ilgili demin bahsettiğim şekilde İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluşan koordinasyon ekibi yoğun çalışıyor. Üçüncü tahliye önümüzdeki günlerde olabilir. Biz özellikle İsrail Sağlık Bakanı ile de görüşmemde kendilerine ifade ettim. Mısır Sağlık Bakanı ile de görüşmemde aynı şekilde ifade ettim. Özellikle bebekler, çocuklar ve yaralıları daha öncelikli istediğimizi bu dönemde bu konu ile de ilgili mutabık kaldığını şuan 50 kişilik ağırlıklı çocuk olmak üzere bir liste üzerinde çalışılıyor. Zannediyorum önümüzdeki günlerde bu netleşmiş olur” açıklamasında bulundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecilerin MHP'li yöneticiler tarafından tehdit edilmesi suçtur Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecilerin MHP'li yöneticiler tarafından tehdit edilmesi suçtur

Editör: Selim Ercan