Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı marjında temaslarda bulundu Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı marjında temaslarda bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çoğunluğunu otizimli çocukların oluşturduğu özel gereksinimli bireyleri, FSMVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (EMAM) ziyaret etti. Bakan Göktaş, çocukların spor etkinliğine katılarak, ardından EMAM Mutfağın açılışını gerçekleştirip, kurdele kesimi yaptı. Bakan Göktaş, daha sonra Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile özel gereksinimli bireylerin hayata aktif katılmaları için 'Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Sunulan Hizmetlere Yönelik İş Birliği Protokol'ünü FSMV Üniversitesi Rektörü Nevzat Şimşek ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Esra Ceceli ile imzaladı.

“Hizmetlerimizi titizlikle yürütüyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Her vatandaşımızın özel durumuna büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor, hizmetlerimizi titizlikle yürütüyoruz. Bu durumun önemi, hepimizin bu meseleye daha bütüncül ve kapsayıcı bir bakış açısıyla yaklaşmamızı önemli kılıyor. Hem otizmli bireylerin hem ebeveynlerin hem de bakım verenlerin sosyal hayatına etki eden tüm faktörleri detaylıca ele almamız gerekiyor. İşte bu anlamda, bilimin bizler için çok kıymetli bir yeri bulunuyor. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi otizm konusunda da bir farkındalık oluşturmak, bu alanda verdiğimiz hizmetlerin kalitesini artırmak adına üniversitelerle iş birliklerini önemsiyoruz. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin bu alanda çok kıymetli çalışmaları bulunuyor. Her biri birbirinden kıymetli bu çalışmalar, bakanlık olarak üniversitemiz ile yapacağımız bu iş birliğini bizler için daha da anlamlı kılıyor. Bugün atacağımız imzalardan sonra ortaklaşa yürüteceğimiz çalışmaların bu konudaki faaliyetlerimize katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Bu anlamda başta sayın rektörümüz olmak üzere, değerli hocalarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: DHA