Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, 62 İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesi'nin çocukların psikososyal açıdan desteklendiğini belirterek, "2014 yılında Anka Çocuk Destek Programı aracılığıyla 62 İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesi'nde hizmet alan çocukların psikososyal açıdan desteklendiğini, onların yaşam becerilerindeki kazandırıyoruz" dedi. Anka Çocuk Destek Programı'nın çok yönlü yaklaşımı ve müdahaleyi amaçladığını Göktaş, program Bireysel İhtiyaç ve Risk Değerlendirme Formu (BİRDEF), Grup Çalışmaları, Bireysel Danışmanlık, Aile Çalışmaları, Destekleyici Ortam Bileşenleri, Destekleyici Personel İçin Yaklaşım İlkeleri, Krize Müdahalede Kurumsal Yaklaşım gibi kaynaklardan oluştuğunu aktardı. Bireysel danışmanlık hizmetinde travmatik hasara yönelik kriz yönetimi, kriz müdahalesi, kendini koruma gibi bölümlerin yer aldığı bölümü hatırlatan Göktaş, grup çalışmalarında kişisel gelişim, sağlıklı yaşam, duygusal düzenleme, kişilik gelişimi ve ilişkiler olmak üzere çeşitli hastalıkların olduğunu kaydetti.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

“Yaklaşık 10 bin çocuğumuza destek verdik”

Göktaş, tüm sosyal hizmetler ve politikaların çocukların üstün yararını gözeterek yürütüldüğünü belirterek, "Bu yetenek ülke genelinde 62 İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesi'ndeki çocukların psikososyal açıdan değerlendirilmesi amacıyla hayata geçirilmiş Anka Çocuk Destek Programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 10 bin çocuğumuza destek verildik" bulundu.

“Devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz”

Anka Çocuk Destek Programı'nın bireylerin bireysel farklılıklarını ve ihtiyaçlarını odağa alarak içerdiğiğuna vurgu yapan Göktaş, programlarını şöyle aktardı: "Herhangi bir nedenle ailesinden uzak düşmüş olanlara, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek çeşitli modellerle hizmet sunuyoruz. hızlı bir şekilde hayata geçiyoruz. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Anka Çocuk Destek Programımız ile geçmişte yaşanan olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan örselenmeyi veya kırılmayı azaltmayı, aileleri ve sosyal çevreleriyle uyum sağlamalarını kolaylaştırıyoruz."

Göktaş, paylaştırdığı her veriyi listeler ile ilgili özel eğitimlerden geçmiş uzman bir mesleki elemanın olarak atandığının bilgilerini paylaştırıyor, "Böylece çocuğunun eğitim depoları, arkadaşların, ruhsal verilerinin analizini yapıyoruz. desteği" dedi.

Kaynak: DHA