Zafer Mahallesi'nde 4 katlı bir binanın balkonunda saat 03.00 sıralarında kısmen çökme meydana geldi. Zabıta ekipleri binayı boşaltırken, sokak ve çevresinde güvenlik önlemi alındı. 11 daireli bina tamamen boşaltıldı. Ekiplerin olay yerinde çalışması devam ediyor. Konuyla ilgili Bahçelievler Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul ili, Bahçelievler İlçesi, Zafer Mahallesi, Hilal 1 Sokak, No:1, 6341 parselde bulunan borsalarda imar işlemi organizasyonunda yapılan kontrolde yapı Zemin+4 Normal Kat için 08.05.1975 tarihinde ruhsat tanzim edilmiş, 15.06.1977'de iskân (yapı kullanma izin belgesi) alınmıştır. Proje ve ruhsata aykırı olarak 5'inci normal kat kaçakçılık zabıt varakası tutulmuş, 2981 sayılı kanunun 18. Maddesine göre 18.12.1984 tarihinde imar affından faydalanılarak Zemin+5 Normal Kat için yapı kullanma izin belgesi tanzim edilmiştir. Web tapuda 14 gün içinde bağımsız olarak yer almaktadır. Bina 10 gün içinde eşyalarını taşımaları ve nüfustan tahliye edilip mühürlenmesi ayrıca bina maliklerine ivedi şekilde (yarın) karot almaları konusunda bilgi verildi" ifadeleri kullanıldı.

4 Temmuz hava durumu: Meteoroloji'den Marmara, Ege ve Batı Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı! 4 Temmuz hava durumu: Meteoroloji'den Marmara, Ege ve Batı Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı!

"Şu an benim gidebilecek bir yerim yok"

Balkon çöken apartmanda oturan Cüneyt Direk, "Ben yoldaydım, gece saat 03.00'te patlama beni aradı. '5. katta binanın balkonu çöktü' dedi. 'Polis, itfaiye, belediye ekipleri geldi' dedi. Baktılar, ondan sonra binayı boşaltmamızı söylediler. Bina Tamamen boşaltıldı şu an. Yalnız ben şu an bir mağdurum, şu an benim gidebileceğim bir yerim yok. Eşyalarım da, devletimizden, belediyemizden yardım bekliyorum" dedi.

Bahçelievler-4

Kaynak: DHA