MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ferhat Encü'nün portekiz maçı ile ilgili paylaşımına tepki gösteren Bahçeli, Encü'nün emekli maaşının kesilmesi gerektiğine işaret etti. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Anız yangınını bahane ederek, potansiyel nefretlerini dışa vuran her kim ya da kimler varsa; tescilli Türkiye muhalifidir. Diyarbakır Barosu’nun yaptığı açıklamada, sosyal medyada Kürt kökenli kardeşlerimize hakaret içerikli paylaşımlarda bulunanlara suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştır.

"Diyarbakır Barosu’nun açıklamasıyla hangi emelleri canlı tutmak istediği gözden uzak tutulamaz"

Hiçbir sağduyu ve vicdan sahibi Türk vatandaşı, bu tip ayırıcı bir komplonun kıyısında köşesinde yer alamaz. Diyarbakır Barosu’nun sivri ve sipariş açıklamasıyla, hangi emelleri canlı tutmak istediği de gözden uzak tutulamaz. Girdikleri deliklerden ortaya çıkarak rant devşirmenin, yalan ve dedikodu sahasını genişletenlerin yakasından tutmak milli adaletin varoluş gayesidir.

Dünya baş döndüren gelişmelerin akılları bulandıran hadiselerin kaygıları tırmandıran ihmallerin çekim alanındadır. Kaotik tablo çizenler revaçtadır. Üçüncü Dünya Savaşı ile ilgili alarm zilleri çalanlara her gün yenileri eklenmektedir. Bazı Avrupa ülkeleri silah mühimmata çok ciddi bütçe ayırıyor. ABD'nin eski başkanı Trump ise dünya savaşı çıkmadan kasım ayındaki seçime ulaşabilme umudunu dillendirmiştir. 

Küresel ve bölgesel basınçtaki yükseklik, kontrol sınırlarından taşmakla birlikte, uluslararası anlaşmazlık, jeopolitik hesaplaşmalar artış kaydetmektedir. Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün yayınladığı çalışma eylemleri, küresel bir bakış, dünya genelinde yaşanan çatışmaların İkinci Dünya Savaşı'nda bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaştığını açıklamıştır. Türkiye'nin de aralarında gösterildiği 34 ayrı ülkede çatışmalardan bahsedilmiştir.

İsrail hala dur durak bilmeden Gazze’ye saldırıyor. Ateşkes ve barış araçlarını sekteye uğratıyor. 263 gündür masum Filistinli kardeşlerimizin kanını döküyor. Netanyahu savaştan vazgeçmeye hazır olmadığından, ancak Hamas’la kısmi bir anlaşmaya varılabileceğinden bahsediyor. Bu savaşın Orta Doğu’nun tamamına sıçrama riski günden güne irtifa kazanıyor.

Bunlar olurken ABD'nin boş durması, kuşkusuz tabiatına aykırıdır. Kızıldeniz'de bulunan bir ABD uçak gemisinin Akdeniz'e doğru yola çıkması, savaş ve silahlı baronların iştahını kabartmaktadır. Geniş coğrafyalarda fırtınalar kopmaktadır. Özellikle Tayvan meselesinden dolayı ABD ve Çin arasında gerilime sebep olan Hint Pasifik Bölgesi kaynamakta ve karışmaktadır. Irak ve Suriye üzerinde kumar oynanmaktadır. Balkanlar kuşatma altındadır. İran'ın PKK'ya drone ve füze sevkiyatı yaptığıyla ilgili kaygı verici iddialar gündeme yansımaktadır. Doğu Avrupa ülkeleri huzursuz ve sancılıdır. Putin, Çin ziyaretinden sonra Kuzey Kore'ye giderek silah ve savunma anlaşmalarını imzalamıştır. Silah seçeneğinin gündeme alındığı görülmektedir. 

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın barışla sonuçlanması için yapılan çağrıların cevap bulmadığı da ortadadır. Ukrayna Barış Zirvesi'nde savaşın taraflarından Rusya'yı dışlayarak diplomatik baskıya almaya çalışmak mantık ihlali şeklinde yorumlanmayacak mıdır?

"Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Konstantinopolis diye bir yer yoktur"

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Konstantinopolis diye bir yer yoktur. İstanbul, aynı zamanda milli ve manevi namusumuzun timsalidir. Ayasofya'nın Müslümanların ibadetine açılması pek çok çevreyi ürkütmüş, deliye çevirmiştir. Asla boyun bükmeyeceğiz, teslim olmayacağız, hakkı, halkı ve hakikati savunmaktan geri adım atmayacağız.

Kaostan nemalanan, mayası bozuk çevrelerin şu günlerde bir hayli faal olduklarını görüyoruz. Türkiye'nin milli ve manevi direncini kırmak suretiyle, iç huzur ve istikrar ortamını zedelemek amacıyla bir kampanya yürütülmektedir. Yalancı hürriyetperverler, yozlaşmış elitler, kriz sever siyasetçiler, karanlık odaklar, dış bağlantılı maşalar, münafık simalar geceli gündüzlü operasyon yürütmektedir. Cumhur İttifakı Türk milletinin ruh köküdür ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.

Demokrasinin avantajı, farklı görüşlerin oylanmasından ziyade, farklı bakış açılarının birbirlerini dengelemesidir. Biz sabır, sebat, metanet ve güçlü iradeyle onların sürüklemek istedikleri bataklığı reddederek milletimizin acil ve asil gündemiyle ilgileniyoruz. 'Ya Havle' diyoruz, eş zamanlı olarak dava ve siyaset mücadelemizi sürdürüyoruz.

Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı Yeniden Refah Partisi’nden hükümete çifte maaş uyarısı

MHP, ağır sabotaj ve suçlamalarla içine kapanırsa, Cumhur İttifakı duvara toslayıp dağılırsa, dışarıdan güdümlü iş birlikçiler bayram edecektir. Onların bayramı, Türkiye ve Türk milletinin matemidir.  Terör devletinin kurulmasına, bölücülüğün normal görülmesine 'tamam' dersek, sesimizi kısarsak, bizden iyisinin Şam'da kayısı olması kaçınılmazdır. Akıllarınca bizi terbiye etmeye, manevra alanımızı daraltmaya çalışıyorlar. Bize ayar vermek için çırpınıyorlar. MHP en son 12 Eylül Darbesi'nde nice haksızlığa, hukuksuzluğa dibine kadar maruz kalmıştır.

"O iki isim partimizin saygıdeğer isimleridir"

Kiralık gazeteler, bazı televizyon kanalları, yarım porsiyon aydınlar, satılmış köşe yazarları MHP'yle yatıp MHP'yle kalkıyorlar. Bunlara siyaseten her türlü desteği veren CHP'nin başkanı da ikide bir kale duvarlarımızı taşa tutuyor, olmayan siyasi aklının dibindeki tortuları saçıyor. 'O iki isim' dediği partimizin saygıdeğer isimleridir. CHP Genel Başkanı bizim iki arkadaşımıza değil, sağında solunda yuvalanan Türk düşmanlarına baksa zannederim daha tutarlı, dengeli, isabetli bir davranış içinde olacaktır. Tek bir ülküdaşımız bile bunların alayına yetecektir.

CHP kendi içinde istikrar kuramamış hastalıklı bir bünyedir. Bu bünyenin Türkiye'ye hizmet etmesi imkansızdır. Özgür Özel'e verilmiş ev ödevi ve talimat listesinde, bilhassa MHP ile uğraşma görevi önüne koyulmuştur. CHP'nin sahte politik tasarımı, anormalliğin yedirilme sinsiliğinden başka bir şey değildir. CHP'nin normalleşmesi, PKK'nın normal görülmesidir. 

"Sinan Ateş davasına sadece avukatlarımız katılacak"

Ekonomiden şikayet ederler, ne projeleri ne önerileri vardır. Anayasaya uyulması çağrısını papağan gibi tekrarlar, yeni anayasa çağrısına bir kez göz kırpıp kapatırlar. Demlenmeyi ve Türkiye düşmanlarını benimseyip hayranlıkla onaylarlar. Cumhur İttifakı'nı kötülemek için yarış halindeler. Kayseri'de meydana gelen bir adli vakadan dolayı MHP'yi karalarlar. 1 Temmuz 2024'te görülecek malum cinayet davasıyla partimizi ve Ülkü Ocakları'nı ilişkilendirmek için tek ayak üstünde 40 yalan söylerler. Davamızı, üç-beş çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. 

MHP ile boy ölçüşmeye kimse cüret edemez. Söz konusu davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında kimse orada bulunmayacaktır. Kim ne biliyorsa, mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim. MHP ile Ülkü Ocakları'nı en küçük bağı olmayan bir cinayetle suçlayanlara, hakkımı helal etmeyeceğim. Mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım. Pensilvanya hukukunun değil Türkiye Cumhuriyeti hukukunun geçerli olduğunu göreceğiz.

Vergi adaletinin sağlanması konusunda başlatılan kapsamlı çalışmayı olumlu buluyor ve destekliyoruz. Türkiye ekonomisi çok şükür fırtınadan çıkmıştır, enflasyonda düşüş trendi başlamıştır. Yatırımı teşvik edecek, istihdam ve büyüme artışıyla birlikte bütçe disiplinini sağlayacak ekonomi programına güveniyoruz.

Motorkurye gelirlerine ve garsos bahişlerinden vergi alınacağını iddia edip korku salanlar bir avuç art niyetlidir. Motorkurye faaliyetlerinden doğan ticari araçlar basit usulle vergilenecektir. Hizmet bedelinden ayrı gösterilecektir. KDV'ye de tabii tutulmayacaktır. Ortamı bulandırmanın hiç kimseye yararı dokunmayacaktır.

"DEM’li vekilin 'Yaşasın Portekiz' paylaşımını namussuzluk olarak yorumluyorum"

Milli takımımız ilk müsabakasında Gürcistan'ı yenmiş, ikincisinde Portekiz'e yenilmiştir. Yarın akşam da Çekya karşısında evlatlarımız ter dökecektir. Yenseler de yenilseler de hepsinin gözlerinden hasretle öpüyorum. Ay yıldızlı formayı taşıyan evlatlarımız, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmektedir. Portekiz müsabakasından sonra DEM’li vekilin 'Yaşasın Portekiz' paylaşımını namussuzluk olarak yorumluyorum. Bu hain ve sözde milletvekili eskisi emekli maaşı alıyorsa maaşı kesilmeli ve vatandaşlıktan çıkarılmalıdır."

Kaynak: Haber merkezi