MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP Lideri Özgür Özel'in MHP Kayseri Milletvekili hakkında ‘terör estiriyor’ ifadelerine yanıt verdi; "MHP’nin herhangi bir milletvekilini terörle ilişkilendirmek yumuşama pozları veren bir zatın eşik tanımayan hezeyanıdır. Bir yanağımıza tokat atana öbür yanağımızı çeviremeyiz, o eli kırarız!"

Sinan Ateş suikasti

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından partisine yönelik suçlamalara da DEV-GENÇ'i hedef alarak yanıt veren Bahçeli, "İlk silahı çekenlerin, ilk kurşunu atanların, Türkiye'yi Marksist uçuruma çekmeye çalışanların kim olduğunu biliyoruz. Marksist - Leninist militanların kanlı eylemeleri hem milletimizi hem de dava arkadaşlarımızı hedef almıştır. Onlarla her seviye hesaplaşmaya hazırız" dedi. 

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bahçeli Belediye Başkanı Mehmet Akış'ı hedef gösterdi"

Uzlaşmanın adresi büyük Türk Milletidir. Kucaklaşmanın temeli vatan ve millet sevgilisidir. Kaynaşmanın ve kardeşce yaşamanın çatısı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bölücülük bu çatıyı yakıp yıkmaya azmetmek demektir. Değerli dava arkadaşlarım, 31 Mart 2024 tarihinde seçilmiş bir belediye başkanı düşününüz. PKK/KCK terör yapılanmasının üst düzey yöneticisi olarak görev alsın.

Mehmetlerimize, polislerimize, koruyucularımıza ve sivil vatandaşlarımıza eylem amacıyla dağdan şehre inmiş hainleri evinde barındırsın, özetlediğim bu belediye başkanı modeline birebir uyan Hakkari belediye başkanı görevden uzaklaştırılarak görevden alınmıştır. 

Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi, hukuku işlevsiz hale sokmak niyetiyle arkasında dolanmak, devlet ve yöre halkını karşı karşıya getirme hazırlığı yapmaktır.

PKK'lı sözde Hakkari belediye başkanının kirli yakasından nasıl tutulmuşsa, inanıyorum ki diğer kanun ve ahlak kaçkını belediye başkanları ve milletvekillerinin de yakasından öyle tutulacaktır.

Türkiye muz cumhuriyeti, kabile devleti, işgal ülkesi değildir. Güney sınırlarımız boyunca terör devleti kurma hayali olanların hevesleri sadece kursaklarında bırakılmayacaktır. Türkiyeyi önce hırpalayıp sonra yorup ve yıldırıp, ardından da bölgesel ve küresel dayatmalarla bölünmesini planlayanlar unutmasınlar ki Türk milletinde kahraman bitmez, şehitler tepesi boş beklemez, Gaziler kervanının arkası hiçbir zaman kesilmez.

Özgür Özel: Geçim olmazsa yakında seçim olur Özgür Özel: Geçim olmazsa yakında seçim olur

Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye'de terörist belediye başkanı, terörist milletvekili istemiyoruz!

"CHP'ye yumuşama tepkisi"

Gerçek emellerini maskeleyerek yumuşama ve normalleşme sözlerini tedavüle sokan, demlenmiş CHP'ye sormak isterim; Bizim hangi konuda yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz. Bölünme ve ayrılmada mı, bin yıllık kardeşliğimizi bozmada mı? Devletimizin nasıl parçalanacağını mı, vatan topraklarımızın nasıl tasnif edileceğini mi? Şehitlerimize nasıl ihanet edeceğinize mi, gazilerimizin bir kez daha nasıl yaralayacağınıza mı? Kahramanların hatıralarını nasıl ayaklar altına alacağınızı mı? Terörist Demirtaş ve DEM ile övgüler yağdıranlara sorarım. Maksadınız bunlardan hangisidir?

Bunlardan hangisini tartışıp hangisinde yumuşayalım? Hangisini normal görüp, hangisinde yumuşayalım? 

Bildiğiniz bir şey varsa itiraf ediniz. Gafletteydik, uyuyorduk, haberimiz olmadı mı? Diyeceksiniz. Zalimler böyle buyurdu, korktuk ve saklandık? mı diyeceksiniz.

DEM'lenmiş CHP'den tutun da, diğer muhalefet partileri söylesin de bilelim, bu kokuşmuşluğu nasıl telafi edecekler? Böylesi bir karanlıkta israr ve inat devam ederse, böylesi bir felaketin figürü olurlarsa bunu tarihe nasıl anlatacaklar?

Bizim anlayışımıza göre milletin varlığı ve devamı asla vazgeçemeyeceğimiz, devletimizin ve demokrasimizin varlığından daha önceliklidir. Allah göstermesin, devletimizin çöküntüye uğrasa da demokrasimiz kesinti yaşasa da, eğer milletimiz ayakta ise, yıkılmamış ve dağılmamışsa kaybettiğimiz bu değerlerin tamamını yeniden inşa etme imkanımız her zaman vardır.

Milletsiz ve devletsiz demokrasi beklentisi gibi, meflüç hamlelerin Osmanlı İmparatorluğu'nu nasıl parçaladığını görmek lazım. Tanzimat ile başlayan uzun metraşlı serüven kuşkusuz ki milletimizi tebadan vatandaşa, mutlakiyetten demokrasiye doğru ilerleten sürecin nirengi noktasındadır. 

MHP ve Cumhur ittifakı Türkiye'nin milli birliğinin ve bin yıllık kardeşliğin temel harcı ve ebedi güvencesidir. Türkiye'nin kanlı bir kardeş kavgasına sürüklenmesini önlemek bu vatanı seven herkes için birinci öncelikli ve görevdir. 

"İşbirlikçi siyasetçiler gibi olmadık, olamayız"

Onurunu savunmayan şerefinden mahrum olsun! Hesaplaşma teklifimizi tekrar ediyorum. Hatta hodri meydan diyorum! Hasbelkader bir ara partimizde yer alsa da şimdilerde neyin hesabı, ne hesaplaşması? Diyerek ileri geri konuşan çürüklerin vakti geldiğinde ipliğini pazara çıkarmak, ne kadar ahlskız olduklarını deşifre etmek davamızın borcudur. Kurdun boynuna tasma geçmez, geçerse itin boynuna geçer. Aramızda açık hesap olanlar sanmasın ki kapandı defterler, hepsini tek tek bir sayfaya yazdık. Gecesi başka gündüzü bambaşka olan densiz ve dengesiz zihniyetlere benzemedik, benzemeyeceğiz. İşbirlikçi siyasetçiler gibi olmadık, olamayız.

Muhabir: Oğulcan Balcı