MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin TBMM'de düzenlediği haftalık grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar başlıklar şu şekilde:

İsrail Başbakanı'nın siyasetten silineceği günler uzak değildir

İsrail-Gazze çatışmasının dünya ülkeleri arasında sessizlik ve İsrail yanlısı politikalarla desteklendiğini ifade eden Bahçeli şöyle konuştu: 

"Almanya Başbakanı tarihi ve insani değerlerin yanlış tarafındadır. İsrail soykırımına ilik nakli yapanların bulunmnası feci sapma halidir.  İsrail'in devlet terörünü görmezden gelenler vicdanlarına yargılanacak.  Bunların kendilerine bile hayırları yoktur. 

Türkiye'ye yeni nesi savaş uçağı satmak için ayak süremeleri kendi bilecekleri iştir.  İnşallah milli muharip uçağımız Kaan havalanacak ve kötü duruma düşmemizi bekleyenleri çatlatacaktır. 

Çıkmaza sürüklenen kafası ve kalbi rehin altında olan İsrail Başbakanı'nın siyasetten silineceği günler uzak değildir. İsrail ve Gazze arasında muhakkak ateşkes sağlanmalıdır. 
İsrail'in kontrolündeki nükleer başlıklı silahların araştırılması, uluslararası kuruluşlar aracılığı ile yapılmalıdır. 

İnsani yardımların önü açılmalıdır.Gazze'de yaklaşık 1 buçuk milyon insan yerinden edilmiştir.  Savaş ve soykırım suçu sabitlemiştir. İsrail hükümetinin kara propagandası elinde patlamıştır.

Büyük İsrail projesine yatırım yapanlar, vaat edilmiş toprakların hayalini kuranlar ya Nil'in ya Fırat'ın sularında boğulmak müstahaktır. Milli güvenliğimizi, tarihi hukukumuzu, mazlum kardeşlerimizin tartışmasız haklarını korumak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Son Müslüman Türk yere düşmeden, helal kanları ile kucaklaşmadan emperyalist ve siyonşist kumpas sonuç alamaz, amacına ulaşamaz, ulaşamayacaktır."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici heves değildir

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili Erdoğan'ın açıklamalarına yönelik açıklama yapan Bahçeli şunları söyledi: 

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye Yüzyılı'nı kavrayan ve kuşatan demokratik yönetimini sistemsel kuşatmıştır.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerine gölge düşürmek, ucube sistem ve tek adam rejimi iddiaları ile çamur atmak sadece haksızlık değil, bizzat milletimize saldırıdır. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici heves değildir.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tek kullanımlık, işi bitince atılacak konjektürel reçete hiç değildir.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin askayan, tekleyen yerleri varsa mutabakat ile düzeltilmelidir. Ancak her yönetim sisteminin bir özü, hukuki ve ahlaki meşruiyetini tartışmak ön görülmez sorunlara yol açma riski taşımaktadır. 

Milli irade Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni mevcut hali ile tesdik etmiştir. Lağvolunan sistemin tekrar ihyası mahkul değildir. İster güçlendirilsin ister değiştirilsin eğer parlamenter yönetimin ihya edilmesi meselesi olsaydı 15 Temmuz darbe girişimine kadar vahim sonuçlara neden olabilirdi."

Erdoğan'ın yüzde 50+1 tespiti tutarlı ve anlamlıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın 50+1 açıklamasına yönelik Bahçeli şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri kurulan ittifakların parçalı yapısına bakıldığında tutarlı ve anlamlıdır. Bugüne kadar yaptığımız açıklamalar da bellidir ve esasen değişmemiştir. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını çarpıtıp başka anlamlara çekenlere müsaade etmeyeceğiz. 

Bazı zeka ve vicdan özürlülerin "Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından mı atacak" yazıları yazması namert bir yaklaşımdır. Bugüne kadar kimsenin sırtına binmedik, kimseyi de sırtımıza bindirmedik.  Sistemin doğasını zedelemeyecek uzlaşı sağlanacaktır.  Sayın Cumhurbaşkanı ile diyaloğumuz hasbidir, hak severlik üzerinedir, saygı ve sevgi temellidir ve hiç kimse de aramıza giremeyecektir.  Sineğin akıllısı kiraza biner şehre gider, sineğin aptalı gübreye düşer bunlar gibi ahıra gider. Cumhur İttifakı'nda pazarlık yoktur. Sipariş edilmiş bir projenin ürünü değildir."

Sinan Oğan ile Erdoğan'ın anlaşması: Partimizden ihraç edilen bir kişiyle aynı kareye girmesine içimiz acısa bile ses çıkarmadık

"Cumhur İttifdakı'nın devamından yanayız. Hiçbir şart altında da kendi adımıza söylüyorum bunun bozulmasına geçit vermeyeceğiz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde başarıya ulaşması için her özveriyi gösterdik. Kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına izin verdik. Partimizden ihraç edilen bir kişiyle aynı kareye girmesine içimiz acısa bile ses çıkarmadık. Dedikodu çarkınız bize sökmez. Kuş beyinlerinizle Cumhur'u çatlatmaya kabiliyetiniz yetmez."

Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki

Otellerinde fuhuş yaptıran emniyet müdürleri kim ya da kimlerdir?

İYİ Parti'nin içinde bulunduğu kriz bizi ilgilendirmiyor. Hiç kimse Türk polisini töhmet altında bırakamaz. Otellerinde fuhuş yaptıran emniyet müdürleri kim ya da kimlerdir? İYİ Parti Başkanı bunu açıklamak zorundadır.

Editör: Kadir Gürhan