Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş’in "Osman Kavala'yı ziyaret edeceğim" açıklaması gündemde yerini koruyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yaptığı açıklamada Osman Kavala’ya değindi. Bahçeli, "Terörist Demirtaş ile ziyaretçi kuyruğuna girenlerin, Kavala’ya siyasi geleceğini bağlayanların milliyetçilikten bahsetmeleri söz konusu değildir" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sürekli operasyon stratejisi Allah’ın izniyle başarıya ulaşacaktır. Terör ve bölücülüğün kökü kazınacaktır. Diyarbakır’ın sözde Kürdistan olduğunu ileri süren hainler, şımarıklıklarının sonuçlarına katlanacaktır. Bölücülüğü sokağa taşıma gayretleri son günlerde hızlanmıştır. Türkiye’nin bölünmesi hususunda kapalı devre işbirliği halinde olan ve CHP DEM ile siyasi ortaklık kurmaktadır.

CHP Genel Başkanı’nın ‘Kürtler ben eşit hissetmiyorum diyorsa onlar eşit hissedene kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz’ açıklaması yakından tanıdığımız bölücü bir ağızdır. DEM’lenen CHP milli güvenliğimize zarar vermektedir. DEM’lenen CHP, demokrasimize leke sürmektedir. Terörist Demirtaş ile ziyaretçi kuyruğuna girenlerin, Kavala’ya siyasi geleceğini bağlayanların milliyetçilikten bahsetmeleri söz konusu değildir. CHP’nin şifreleri PKK’nın elinde DEM’in kullanımındadır.

Türkiye ekonomisi güven verici adım ve hamlelerle, istikrarlı bir yükseliş kulvarındadır. Uluslararası kredi derecelendirme şirketlerinin ekonominin pozitif ivmesini teyit etmesi değerli bir gelişmedir. Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte artan uluslararası rezervler ekonomik dengelemeyi tetiklemektedir.

"Parti içi gerilim ve hesaplaşmalar, CHP yönetimini zora sokmaktadır"

CHP'nin siyasi ekonomik temelli söz ve eylemleri, çelişkiler yumağıdır. CHP'nin tek yaptığı bol keseden atıp tutmaktır. Parti içi gerilim ve hesaplaşmalar, CHP yönetimini zora sokmaktadır ve gündemi değiştirme hevesi de kursaklarında kalmaktadır. Bu kimliksiz ve köşesiz partinin siyasi kozmik odası işgale uğramış, güvenlik duvarları yıkılmış, karar ve iade bölgesi çoklu organ yetmezliğiyle komaya girmiştir.

Politikasızlık içinde kıvranan, rotasını kaybeden CHP yönetiminin yumuşama ve normalleşme çağrıları, zemzem diye ikram edilen baldıran zehrinden başka bir şey değildir. CHP Genel Başkanı'nın Kıbrıs sorununun çözümünün vatan toprağı vermekle mümkün olacağını söyleyen eksi cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmesi akıl durmasıdır. Yunanistan Başbakanı'nın Güney Kıbrıs'ı ziyareti sırasında Türkiye garantörlüğünün olmayacağı bir çözümden bahsetmesi, CHP'nin Kıbrıs'da aradığı normalleşme çağrısının somut sonucudur.

"Kıbrıs Türk Devleti muhakkak tanınmalıdır"

Kıbrıs Türk'ü bir yanda hürriyetine kavuşurken, Türk milleti adaya barışın hakim olmasıyla ilgili kesin tavrını göstermiştir. KKTC'yi ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı'nın Kıbrıs'lı Türklerin utanç şenlikleri iftirası atması kabalık, korkaklık, su katılmamış küstahlık olarak kabul edilmelidir. 20 Temmuz Barış Harekatı, Kıbrıs Türklüğüne karşı soykırım teşebbüsünü sonlandırmıştır. Bundan dolayı Türk düşmanları huzursuzdur, sancılıdır, uykuları kaçmıştır. 

Bir Yunan şarkıcının İzmir Çeşme'de Türk bayrağı ve Atatürk posterlerine karşı sergilediği saygısızlık, sabrımızı zorlayan istilacılığına başka bir örnektir. Kronikleşen Kıbrıs sorunu başından itibaren haksızlığa çanak tutanların eseridir.

Kıbrıs Türk Devleti muhakkak tanınmalıdır. Umuyorum ki günü ve saati geldiğinde dünya çapında tanınacaktır. Artık başkaca bir alternatif kalmamıştır. Güney Kıbrıs'ı İsrail'in lojistik merkezi haline getirme çabaları istikrarsızlık ortamını tırmandırmaktan başka bir anlam taşımayacaktır."

"Biden'ın gidişi birinci müjdedir, Netanyahu'nun gidişi ikinci müjde olacaktır"

Açıklama sonrası soruları yanıtlayan Bahçeli, "Amerika'daki seçimler nasıl sonuçlanırsa Türkiye-Amerika ilişkileri için iyi olur?" sorusuna "Biden'ın gidişi birinci müjdedir. Netanyahu'nun gidişi ikinci müjde olacaktır" dedi.

Sokak hayvanları ile ilgili yasa görüşmeleri

Sokak hayvanları ile ilgili yasa görüşmelerini nasıl değerlendirdiği sorusunu cevaplayan Bahçeli, "Türk milleti hayvanları sever. Köpekleri dost kabul eder. O sebepten dolayı köpeklere karşı uygulanacak her türlü yanlışın karşısında durur. MHP de üzerine düşeni yapacaktır. Köpekleri dost zannedenler, sokaklara dökülerek köpekleri taşlamaya devam etmesinler. Onlar da Cenabı Allah'ın bir yarattığıdır" ifadelerini kullandı.

"Günü geldiğinde bu dosya eyleme geçecektir"

Sinan Ateş davasında mahkemeye sundukları 154 kişilik listeye değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"Bazı çevreler, 2024 yılı içinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, yalanlar, hakir görmeler, suçlamalarda bulundular. Bunların toplamı 154 kişidir. MHP olarak, bu gerçeği hatırlatmak istiyorum. Televizyonlarda ayrıldığımız şahsiyetler var. Onları kabul etmekte zorlanıyoruz. Yakın takip altındayız. Bu liste kimin, hangi programda, kimlerle ne konuştuğunu; MHP'ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme geçecektir. Eylem hukuki nitelikli olacaktır. 'Bizi hedef gösteriyorlar' saçmalığından, korkaklığından kurtulsunlar. Onlarla muhatap olmayız, ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız. Bizlere her türlü hakareti yapıyorlar. Olayları abartıyor ve saptırıyorlar. Konuşmaması gerekenleri konuşmaya mecbur ediyorlar. Cevap verince 'hedef gösteriyor' diyorlar. Bizim hedefimiz adalettir, kendileri muhatabımız bile değildir."

Kaynak: Haber merkezi